Lietuviams daugiausia siuntų iš užsienio atsiunčia kinai

Trečiąjį šių metų ketvirtį

Tarp populiariausių šalių, iš kurių atkeliauja daugiausia tarptautinių siuntų, yra Lenkija, Vokietija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Latvija.<br>T.Bauro nuotr.
Tarp populiariausių šalių, iš kurių atkeliauja daugiausia tarptautinių siuntų, yra Lenkija, Vokietija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Latvija.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:22 PM

Pasak Lietuvos pašto Pašto operacijų tarnybos direktorės Rasos Radzevičienės, siuntų iš Kinijos sparčiai daugėja: praėjusiais metais iš šios šalies atkeliavo 27 proc. tarptautinių siuntų, o šių metų trečiąjį ketvirtį - jau 51 proc.

„Tokiems rezultatams daugiausia įtakos turi elektroninė prekyba - Kinijos elektroninės komercijos rinka yra viena didžiausių ir sparčiausiai augančių pasaulyje“, - sako R.Radzevičienė.

Tarp populiariausių šalių, iš kurių atkeliauja daugiausia tarptautinių siuntų, yra Lenkija, Vokietija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Latvija.

Trečiąjį šių metų ketvirtį daugiausia siuntų iš Lietuvos keliavo į Rusiją - 19 proc.

Pasak R.Radzevičienės, sparčiai augantį siuntų skaičių į Rusiją daugiausia lėmė Lietuvos pašto bendradarbiavimas su partneriais Kinijoje. Lietuva - tranzitinė šalis, tad Lietuvos paštas užtikrina iš Kinijos atkeliaujančių siuntų pristatymą tiek į ES nares, tiek į Rusiją, Baltarusiją ir kitas valstybes.

Tarp populiariausių šalių, į kurias siunčiama daugiausia siuntų, po Rusijos toliau rikiuojasi Didžioji Britanija, Vokietija, JAV, Latvija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.