Lietuviai ruošiasi permainoms - eina pasižiūrėti į eurą

Nuo Euro parodos atidarymo

Euro paroda yra ta vieta, kur žmonės iš arčiau gali susipažinti su naująja mūsų valiuta jiems priimtinais būdais
Euro paroda yra ta vieta, kur žmonės iš arčiau gali susipažinti su naująja mūsų valiuta jiems priimtinais būdais
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 26, 2014, 4:06 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 1:57 PM

„Traukos centru tapusi Euro paroda yra ta vieta, kur žmonės iš arčiau gali susipažinti su naująja mūsų valiuta jiems priimtinais būdais. Pavyzdžiui, mažieji parodos lankytojai per Šeimos dienas dėlioja eurų banknotų dėliones ar piešia savo euro monetą, o senjorams svarbiausia gyvas bendravimas su Euro parodos gidais ir galimybė užduoti klausimus“, - teigia Euro parodos kuratorė Miglė Mockutė-Zaleckienė.

Į Valdovų rūmuose įsikūrusios Euro parodos ekskursijas iš visos Lietuvos atvyksta moksleivių grupės, bendradarbių kolektyvai, senjorai, studentai, šeimos. Pavieniai asmenys noriai lankosi savaitgaliais vykstančiose atvirose ekskursijose.

„Nors kai kurie ateina į ekskursijas net nežinodami, kad eurų banknotai visose šalyse vienodi, džiugu, kai ekskursijos pabaigoje jau choru vardija eurų apsaugos priemones“, - sako Euro parodos gidas Tadas Šakūnas.

Lankytojai noriai naudojasi galimybe gauti informacinės medžiagos: lankstinukų, holograminių kortelių, rodančių populiariausias reikšmes litais ir eurais.

Lietuvoje Euro paroda lankytojų lauks iki 2015 m. sausio 5 d. Nespėję užsiregistruoti į ekskursijas, parodą gali aplankyti savarankiškai, be išankstinės registracijos. Parodos lankymas nemokamas.

Euro parodą organizuoja Europos centrinis bankas, Lietuvos bankas ir Valdovų rūmų muziejus. Nuo 2008 m. ji apkeliavo 15 skirtingų miestų dvylikoje Europos šalių. Iš viso ją jau aplankė daugiau nei 300 tūkst. lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.