Žlugusios „Go Planet Travel“ klientams grįš katino ašaros

Keliones iš žlugusios kelionių organizatorės „Go Planet Travel“ pirkusiems, tačiau taip niekur ir neiškeliavusiems ar dalies pirktų paslaugų negavusiems turistams sugrįš dalis pinigų. Asmenims, kurie bendrai įsigijo 839 sutartis, bus padalinti kiek daugiau nei 576 tūkst. litų. Kiekvienas turistas atgaus beveik trečdalį patirtų išlaidų.

Išlaidos, kurias patyrė asmenys, įsigiję iš „Go Planet Travel“ tik lėktuvo bilietus ir į keliones vykę savarankiškai, nėra kompensuojamos.<br>D.Umbraso nuotr.
Išlaidos, kurias patyrė asmenys, įsigiję iš „Go Planet Travel“ tik lėktuvo bilietus ir į keliones vykę savarankiškai, nėra kompensuojamos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2014, 11:52 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:14 PM

Valstybinis turizmo departamentas, įvertinęs visus gautus nukentėjusių prašymus, suskaičiavo, kad turistų patirtų nuostolių suma sudaro 1 mln. 790 tūkst. litų. Iš jų 1 mln. 593 tūkst. litų sudaro už visiškai neįvykusias keliones, o 196,98 tūkst. litų - dėl iš dalies negautų paslaugų.

„Go Planet Travel“ turėjo kelionių organizatoriaus prievolių įvykdymo užtikrinimo laidavimo draudimą bendrai 700 tūkst. Lt sumai. Iš jos beveik 124 tūkst. litų buvo panaudoti gelbstint į bejėgišką padėtį patekusius turistus Turkijoje.

Likusi 576 tūkst. Lt suma paskirstyta visiems nukentėjusiems asmenims. Pinigus draudimo bendrovės perves į nukentėjusių asmenų nurodytas banko sąskaitas.

Turizmo departamentas skelbia, kad įvertino bendrą visų turistų patirtų nuostolių dydį, pagrįstą turistų pateiktais dokumentais. Gavus visus dokumentus bei turint galutinę bendrą turistų patirtų nuostolių sumą, buvo nustatytas konkrečiam turistui tenkančios ir išmokėtinos kompensacijos procentinis dydis, kuris sudaro 32,17 proc.

Išlaidos, kurias patyrė asmenys, įsigiję iš „Go Planet Travel“ tik lėktuvo bilietus ir į keliones vykę savarankiškai, nėra kompensuojamos.

Artimiausiu metu Turizmo departamentas raštiškai informuos visus turistus apie kiekvieno iš jų patirtų nuostolių kompensavimo dydį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.