Suskaičiavo, ką bus galima įsigyti už eurus

Siekdami padėti pirkėjams greičiau priprasti prie naujosios valiutos, prekybos tinklo „Maxima" atstovai peržiūrėjo būsimas prekių kainas eurais ir apskaičiavo, ką nuo sausio 1 dienos tinklo parduotuvėse išeitų įsigyti turint vos vieną, penkis ir dešimti eurų.

Pirmieji keli mėnesiai įneš sumaišties mūsų pirkėjų piniginėse, jie ilgiau sugaiš analizuodami produktų kainas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pirmieji keli mėnesiai įneš sumaišties mūsų pirkėjų piniginėse, jie ilgiau sugaiš analizuodami produktų kainas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 16, 2014, 2:29 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:43 AM

„Mūsų prekybos tinklo patirtis įvedant eurą Latvijoje ir Estijoje rodo, kad piniginėse atsiradus eurams pirkėjams sunku suvokti, ką už turimus banknotus galima įpirkti. Pirmieji keli mėnesiai įneš sumaišties mūsų pirkėjų piniginėse, jie ilgiau sugaiš analizuodami kainas, todėl savo ruožtu pirkėjams stengsimės padėti kuo greičiau priprasti prie naujos nacionalinės valiutos: kainas etiketėse stengiamės nurodyti kuo aiškiau, apmokome savo darbuotojus", - sakė prekybos tinklo „Maxima" generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Turėdami vieną eurą daržovių skyriuose pirkėjai, pavyzdžiui, galės nusipirkti bulvių, morkų, svogūnų, įvairių rūšių kopūstų ir salotų, baklažanų, pievagrybių, obuolių, persikų, mandarinų, vynuogių, arbūzų ir net figų. Pieno skyriuje - varškės, varškės sūrelių, pieno, kefyro, jogurto, įvairių rūšių sūrio, tepių riebalų mišinių ir margarino.

Duonos skyriuje už eurą išeis nemažai prekių - įvairios duonos, batono, sausainių ir bandelių. Taip pat ir kulinarijos skyriuje, kur išeis maža pakuotė įvairių salotų, jau paruoštas maltinukas, kotletas ar kibinas, blyneliai, įvairių drebutinių patiekalų, paštetų.

Ilgai galiojančių maisto produktų skyriuose už eurą bus galima įpirkti makaronų, įvairių kruopų ir dribsnių, cukraus, šokolado ir saldainių, bulvių traškučių, įvairių prieskonių ir pagardų, riešutų ir džiovintų vaisių, konservuotų vaisių ir daržovių, taip pat kiaušinių.

Iš gėrimų - gazuoto ir negazuoto mineralinio vandens bei vaisvandenių, nedidelių sulčių pakelių ar energinį gėrimą, taip pat alaus, sidro.

Prie kasos neišleidę nė euro ar vieną eurą pirkėjai galės prigriebti įvairių saldainių, ledinukų ir kramtomų gumų, servetėlių, tušinukų, kompaktinių diskų ar loterijos bilietų. Drabužių skyriuose už eurą išeitų ne tik kojinės, bet ir megztos pirštinės, o iš higienos prekių - ne vien tokios prekės kaip muilas, bet ir audinių baliklis, druska voniai ar dezodorantas.

Pasak Ž.Valkerio, savo pirkinių krepšeliui skiriantys bent 17 litų, nuo Naujųjų metų už tą pačią sumą, t. y. 5 eurus, galės įsigyti jau ir nemažai šviežios ar jau paruoštos mėsos bei žuvies patiekalų, ne tik įprastų, bet ir ekologiškų vaisių, įvairių higienos prekių ir drabužių.

Pavyzdžiui, už penkis eurus jau bus galima bus įsigyti įvairių rūšių jau paruoštų mėsos gaminių - rūkytų viščiukų ketvirčių ar šoninės, netikrą zuikį, taip pat ir šviežios mėsos - vištienos, kiaulienos ar smulkintos jautienos.

Įdomesnės, mažiau tikėtinos prekės, kurias bus galima įpirkti už penkis eurus - plastikinė taburetė, vyriškas diržas, tekstiliniai batai suaugusiam ir net vaikiškos bei moteriškos basutės.

„Maxima" duomenimis, dešimties eurų, kiek daugiau nei 35 litų, prireiks, jeigu pirkėjai į krepšelį norės įsidėti stipriųjų ar brangesnių silpnųjų alkoholinių gėrimų, drabužių ar batus, taip pat žaislų ar knygų. Iki 10 eurų gali prireikti ir norit įsigyti įvairių prekių namams - rankšluosčių, pagalvėlių ar smulkių buities prietaisų, taip pat gurmaniškų maisto prekių.

Šiuo metu prekybos tinklui „Maxima" priklauso 232 prekybos centrai, o kasdien juose apsiperka daugiau nei 0,5 mln. pirkėjų, juose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.