Į eurus žmonės pirmąją metų dieną iškeitė kone 2 milijonus litų

Lietuvoje įvedus eurą, SEB bankas sėkmingai pakeitė duomenis banko informacinėse sistemose ir vėl paslaugas teikia kaip įprastai. Kaip ir planuota, sausio 1 d. nuo 14 val. atidaryta dešimt banko klientų aptarnavimo skyrių, o prieš vidurdienį pradėjo veikti interneto bankas.

Nuo sausio 1 d. vidurnakčio iki vidurdienio grynaisiais pinigais vien tik iš SEB bankomatų paimta 385 tūkst. eurų.<br>D.Umbraso nuotr.
Nuo sausio 1 d. vidurnakčio iki vidurdienio grynaisiais pinigais vien tik iš SEB bankomatų paimta 385 tūkst. eurų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-01-01 15:59, atnaujinta 2018-01-17 07:06

„Nuo 12 valandos iki pusės trijų Lietuvos bankas aptarnavo 256 klientus, o į eurus iškeitė 1 mln. 76 tūkst. litų“, - BNS sakė Lietuvos banko atstovas Giedrius Simonavičius.

Jo teigimu, skaičiai ir gyventojų srautai liudija, kad sprendimas dirbti sausio pirmąją pasiteisino. Kartu jis priminė gyventojams, kad litai į eurus nemokamai bus keičiami ilgą laiką, tad nesant būtinybės, skubėti neverta.

Be Lietuvos banko kasų Vilniuje ir Kaune, ketvirtadienį litus į eurus keičia 40 komercinių bankų padalinių.

Bankai atsikvėpė: paslaugas vėl teikia be trukdžių

Lietuvoje įvedus eurą, SEB bankas sėkmingai pakeitė duomenis banko informacinėse sistemose ir vėl paslaugas teikia kaip įprastai. Kaip ir planuota, sausio 1 d. nuo 14 val. atidaryta dešimt banko klientų aptarnavimo skyrių, o prieš vidurdienį pradėjo veikti interneto bankas.

Pirmuosius eurus pasiimti iš SEB bankomatų klientai galėjo penkios minutės po vidurnakčio.

"Perėjimas prie euro mūsų banke buvo sklandus bei vyko pagal planą. Netrukus po vidurnakčio mūsų klientai jau galėjo pasiimti pirmųjų eurų. O šiandien, ketvirtadienį, aptarnaujame klientus dešimtyje banko skyrių didžiuosiuose miestuose.

Juose galima naudotis kitomis kasdienės bankininkystės paslaugomis ir nemokamai pasikeisti grynuosius litus į eurus. Kaip ir planuota, jau veikia ir interneto bankas. Jame klientai gali pasitikrinti savo sąskaitų likučius eurais", - sakė SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras.

Nuo sausio 1 d. vidurnakčio iki vidurdienio grynaisiais pinigais iš SEB bankomatų paimta 385 tūkst. eurų. Iš viso bankomatuose atlikta 5 tūkst. eurų paėmimo operacijų, t. y. tris kartus mažiau negu analogišku laiku pernai sausio 1 dieną. Vidutinė pasiimama suma - 75 eurai.

Įprastas režimas

„Džiaugiamės, kad perėjimas prie euro pavyko sklandžiai, ir daugiau kaip 1,5 mln. mūsų banko klientų lėšos litais jų sąskaitose buvo sėkmingai konvertuotos į eurus.

Šiuo metu kasdienės banko paslaugos - elektroniniai mokėjimai, sąskaitos likučio, išrašų peržiūra - jau veikia kaip įprastai. Galimybę naudotis internetine bankininkyste klientams pasiūlėme jau 5 val. ryte, daug anksčiau nei buvo planuota“, – kalbėjo „Swedbank“ mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Orinta Žvirzdinė.

Atsiskaityti kortelėmis - paprasčiau

Grynųjų pinigų operacijos banko  „Nordea“ tinklo bankomatuose buvo prieinamos netrukus po vidurnakčio – praėjus vos 1 minutei 37 sekundėms. Pirmoji klientė Naujųjų naktį buvo „Nordea“ bankininkystės vadovė Baltijos šalims Inga Skisaker.

Euro komanda banke „Nordea“ konversiją pradėjo dar gruodžio 31 d. rytą ir be pertrūkio vykdys iki pat sausio 2 d. „Nordea“ bankui Lietuvoje talkina specialistai, vykdę euro konversiją ir kaimyninėse šalyse – Latvijoje ir Estijoje.   Susidomėjimas euro valiuta Naujųjų naktį nebuvo labai intensyvus ir prie bankomatų eilės nesidriekė. Besidominčių euro klausimais telefonu taip pat buvo vos vienas kitas – visą parą Naujųjų naktį dirbęs „Nordea“ Informacijos centras daugiausiai klausimų sulaukė šventės išvakarėse.

Operacijos „Nordea“ debeto ir kredito mokėjimo kortelėmis dėl euro konversijos Naujųjų naktį vyko nenutrūkstamai ir be jokių sutrikimų. Interneto bankas klientams prieinamas nuo sausio 1 d. ryto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.