Gavote sąskaitą? Neskubėkite mokėti

Trylikos butų daugiabučio namo Algirdo gatvėje gyventojai įsitikino – namo administratoriaus pateiktos sąskaitos už atliktus remonto darbus nereikėtų strimgalviais apmokėti, nes gali paaiškėti, kad ji smarkiai prasilenkia su realiais skaičiais.

Šio Algirdo gatvės daugiabučio gyventojus išmušė iš vėžių gautos sąskaitos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šio Algirdo gatvės daugiabučio gyventojus išmušė iš vėžių gautos sąskaitos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė („Lietuvos rytas“)

Jan 3, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:16 AM

Nedidelio daugiabučio gyvenamojo namo stogą keisti reikėjo verkiant.

Namo bendrija neįsteigta, todėl darbų ėmėsi namo administratoriaus „Naujamiesčio būstas“ įmonė.

Netrukus namo gyventojai sulaukė pirmųjų sąskaitų už darbus ir nustėro. Stogo remontui išleista 52 tūkst. 52 litai ir dar 4 centai. Du butai yra savivaldybės socialiniai bustai, kuriuose trejus metus niekas negyvena.

Vadinasi, kiekvienam iš likusių vienuolikos butų teks susimokėti po kiek daugiau nei 4700 litų.

Apstulbę žmonės pasamdė nepriklausomus ekspertus.

Mokslų daktaras Darius Kalibatas apskaičiavo darbų sąmatą ir 54 puslapiuose išdėstė, jog remotas galėjo kainuoti 24 tūkstančius litų 713 litų ir 33 centus.

Susipažinęs su šiuo dokumentu „Naujamiesčio būstas“ atsiuntė pranešimą, kad sąskaitą už stogo remontą sumažina 21 tūkstančiu litų.

Tačiau nepranešė, nuo kokios sumos sumažino ir kiek dar liko mokėti. Be to, paaiškėjo, kad dar yra kažkokia paslaptinga sąskaita už balkono ir rūsio remontą.

„Naujamiesčio būsto“ direktorius Raimondas Lisauskas sakė, jog bendra visų namo gyventojų skola šiuo metu yra 4395 litai ir 91 centas.

R.Lisausko teigimu, pirminė darbų kaina buvo tiesiog rangovo klaida.

Neteisingai darbų kainą apskaičiavęs rangovo atstovas buvo griežtai nubaustas. Atsižvelgdamas į gyventojų pastabas „Naujamiesčio būstas“ įpareigojo rangovą perskaičiuoti darbų sąmatą ir sumažinti kainą iki minimumo.

„Naujamiesčio būsto“ direktorius tikino, kad sąskaitos už stogo remontą buvo siunčiamos ir Vilniaus savivaldybės įmonei „Vilniaus miesto būstas“, kuri yra socialinių būstų savininkė. Jiems įtarimų nekilo.

Neišgalintiems laiku susimokėti namo gyventojams pasiūlyta pasirašyti skolos grąžinimo vekselį su abiem šalims priimtinu terminu.

Jeigu ir po to skola nebus padengta, skola bus išieškoma per teismą. R.Lisausko teigimu, stogo remontas prasidėjo, kai prieš kurį laiką trijų butų savininkai paprašė suremontuoti prastos būklės stogą.

Tuomet „Naujamiesčio būstas“ nustatė, kad namas turi avarinės būklės požymių, todėl nutarė stogą remontuoti.

21 000

Tiek litų buvo sumažinta sąskaita už namo stogo remontą, kai gyventojams kilo įtarimų, jog skaičiavimai prasilenkia su realybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.