Pirkėjai vis rečiau prekybininkams tiesia litus

Prekybos tinklo „Iki“ duomenimis, už prekes jau dažniau atsiskaitoma eurais nei litais – taip besielgiančių pirkėjų skaičius pradėjo augti šios savaitės pradžioje.

Prekybos tinklo „Iki“ duomenimis, už prekes jau dažniau atsiskaitoma eurais nei litais – taip besielgiančių pirkėjų skaičius pradėjo augti šios savaitės pradžioje.<br>T.Bauro nuotr.
Prekybos tinklo „Iki“ duomenimis, už prekes jau dažniau atsiskaitoma eurais nei litais – taip besielgiančių pirkėjų skaičius pradėjo augti šios savaitės pradžioje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2015, 11:13 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:07 PM

Palyginus šiuos rodiklius su kitų ES šalių gyventojų atsiskaitymo prekybos vietose duomenimis įvedus eurą, matyti, kad dalis Lietuvos pirkėjų prie naujosios valiutos „pereina“ panašiu tempu kaip ir slovėnai.  

„Apibendrinę pirmąją naujos valiutos savaitę pastebėjome, kad sausio 4 d. litais ir eurais atsiskaitančiųjų skaičius susilygino. O nuo sausio 5-osios vis didesnė mūsų klientų dalis už prekes mokėjo naująja valiuta. Be abejonės, eurais atsiskaitančiųjų kasdien palaipsniui didėja“, – sakė „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

Lietuvos pirkėjai prie naujosios valiutos įpranta šiek tiek greičiau nei estai ir slovakai, tačiau kaimyninėje Latvijoje įprotis už prekes mokėti naująja valiuta susiformavo kiek greičiau nei mūsų šalyje.

Tokios tendencijos išryškėjo palyginus prekybos tinklo duomenis su Europos Komisijos ataskaita, kurioje matyti, kaip keitėsi eurais už prekes atsiskaitančių skaičius Latvijoje, Estijoje, Slovėnijoje ir Slovakijoje pirmosiomis euro įvedimo šiose šalyse dienomis.

Anot A.Petraičio, grynaisiais už prekes tiek metų pradžioje, tiek praėjus savaitei po naujosios valiutos įvedimo, moka didžioji dauguma - apie 80 proc. pirkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.