Už litų likučius – degtukai ir loterijos bilietai

Paskutinę dvigubos valiutos cirkuliacijos dieną vieni ėjo apsipirkti,norėdami išleisti likusias lietuviškas monetas, o kiti susigriebė vis dar turintys litų stambiomis kupiūromis ir suskubo juos į eurus iškeisti parduotuvėse.

Už paskutinius litus dažniausiai buvo perkamos smulkios prekės, itin dažnai – degtukai ir loterijos bilietai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Už paskutinius litus dažniausiai buvo perkamos smulkios prekės, itin dažnai – degtukai ir loterijos bilietai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 19, 2015, 11:12 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:02 PM

Prekybos tinklo „Iki“ duomenimis, sausio 15-ąją tik 9 proc. pirkėjų mokėjo litais. Dažniausiai senąja valiuta buvo mokama už smulkius pirkinius.

„Pakankamai netikėta buvo tai, kad paskutinę dieną pirkėjai prie kasų traukė net 200 bei 500 litų kupiūras. Tad apibendrinant visą pereinamąjį laikotarpį, galima išskirti dvi lietuviškosios valiutos keitimo mūsų parduotuvėse bangas – pirmąsias sausio dienas bei paskutinę litų cirkuliacijos apyvartoje dieną“, – sakė „Iki“ atstovas Andrius Petraitis.

Už paskutinius litus dažniausiai buvo perkamos smulkios prekės, itin dažnai – degtukai ir loterijos bilietai.

Paskutinę dieną, kada atsikaitymas vyko dvejomis valiutomis, prekybos tinklo parduotuvės buvo priimta ir inkasuota 1,56 mln. litų. Tai mažiausia suma per visą dvigubos valiutos atsiskaitymo laikotarpį.

Anot A.Petraičio, pirmąją dieną, kada pagrindine valiuta tapo euras, pasitaikė vos keli atvejai, kada pirkėjai norėjo už prekes atsiskaityti senąja valiuta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.