Įsteigta pirmoji nepriklausoma valiutos keitykla

Trečiadienį, praėjus daugiau kaip pusmečiui po valiutos keityklų operatorių įstatymo priėmimo, Vilniaus „Akropolyje“ pradėjo veikti pirmoji Lietuvoje bankams nepriklausanti valiutos keitykla. Nauja ir tai, kad ši moderni savitarnos keitykla yra automatinė.

Naujieji valiutos keitimo aparatai bus žymimi „TOP EXCHANGE“ ženklu.
Naujieji valiutos keitimo aparatai bus žymimi „TOP EXCHANGE“ ženklu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-25 11:55, atnaujinta 2018-01-12 08:48

Nuo sausio 1-osios Lietuvoje įvedus eurą sumažėjo valiutos keitimo operacijų, nes nemaža jų dalis buvo eurų į litus keitimo operacijos, kurių dabar nebeliko. Tačiau, valiutos keitimo paslauga grynaisiais pinigais vis dar išlieka aktuali, ja Lietuvoje dažniausiai naudojasi kaimyninių šalių – Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos svečiai, iš viso pasaulio į Lietuvą trumpesniam ar ilgesniam laikui atvykstantys emigravę tautiečiai, turistai bei lietuviai, susiruošę į užsienio keliones, taip pat siekiantys investuoti į stabilias ir augančias valiutas klientai. Populiariausia šalyje keičiama valiuta išlieka šiuo metu sustiprėjęs JAV doleris, toliau rikiuojasi geografiškai netoli esančių kaimyninių šalių valiutos.

„Mūsų pirmoje automatinėje valiutos keitykloje galima išsikeisti į eurus 9 populiariausias užsienio valiutas: JAV dolerius, Anglijos svarus sterlingų, Lenkijos zlotus, Norvegijos, Danijos, Švedijos, Čekijos kronas, Šveicarijos frankus ir Rusijos rublius. Artimiausioje ateityje be automatinių keityklų taip pat esame numatę steigti įprastas valiutos keityklas, kuriose be jau minėtų keisime dar daugiau kaip antra tiek užsienio valiutų – nuo Škotijos svarų sterlingų ir Gruzijos larių iki Japonijos jenų ir Kinijos juanių, o esant poreikiui, keičiamų valiutų sąrašą nuolat pildysime“, – sako Vaidas Juška, pirmąją nepriklausomą valiutos keityklą įsteigusios finansų įmonės UAB „Konversita“ vadovas.

Įsigaliojus valiutos keityklos operatorių įstatymui, prie šią paslaugą teikiančių bankų papildomai prisidėjo naujieji valiutos keityklų operatoriai, todėl didėja ir valiutos keitimo paslaugas teikiančių subjektų skaičius, kas yra palanku klientams, nes padidėjus konkurencijai jie gaus kokybiškesnę ir pigesnę paslaugą.

„Mūsų automatinių keityklų komisinis mokestis klientams ypač palankus: maksimalus mokestis bus tik 0,70 Eur, o dėl išmokamos sumos apvalinimo kliento naudai jis bus dar papildomai mažinamas ir vidutiniškai bus tik 0,45 Eur už vieną operaciją. Ir dar viena svarbi naujovė: vienos operacijos metu už tą patį komisinį mokestį automatinėje keitykloje bus galima išsikeisti net kelias skirtingas užsienio valiutas, kas iki šiol buvo neįmanoma įprastose valiutos keityklose“, – pabrėžė V. Juška.

Įmonės vadovas neabejoja, kad moderni, patogi ir greita valiutos keitimo savitarnos paslauga Lietuvoje bus populiari. Žinomos Vokietijos įmonės „Hess“ pagaminti grynųjų pinigų keitimo aparatai, savo išore labai panašūs į mums įprastus bankomatus, yra labai patikimi ir saugūs, be to jais naudotis itin paprasta: tereikia įdėti keičiamos valiutos banknotus ir liečiamajame ekrane paspausti operacijos užbaigimo mygtuką, o visa tai, net atliekant pirmą kartą, trunka ne ilgiau nei vieną minutę.

Naujieji valiutos keitimo aparatai bus žymimi „TOP EXCHANGE“ ženklu. Artimiausiu metu ne viena dešimtis šiuo prekių ženklu pažymėtų valiutos keitimo automatų bei įprastų valiutos keityklų numatoma atidaryti visoje Lietuvoje: prekybos centruose, viešbučiuose, kurortuose, turguose, degalinėse, pasienyje, taip pat numatomos steigti laikinos ir mobiliosios keityklos įvairių masinių renginių metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?