Bankai jau žino, ką darys su šauktinių paskolomis

Į kariuomenę pašauktiems jaunuoliams bankai žada atidėti paskolų mokėjimą. Jų atstovai teigia turintys patirties, kaip elgtis su šauktinių paskolomis.

Numatoma padidinti karo prievolę atliekančių karių skaičių nuo nulio iki 3 tūkst.-3,5 tūkst. karių.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Numatoma padidinti karo prievolę atliekančių karių skaičių nuo nulio iki 3 tūkst.-3,5 tūkst. karių.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT Radijas, lrt.lt

Mar 4, 2015, 8:37 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:37 PM

Jei Lietuvoje bus grąžinta šauktinių kariuomenė, bankai kiekvienu atveju situaciją vertins individualiai. Ir dabar, jei žmogus suserga ar netenka darbo, jis turi galimybę atidėti paskolos mokėjimą metams. Bankai, pasak jų atstovų, jau turi patirties, kaip elgtis su šauktinių paskolomis. Prieš septynerius metus, kai vyrai buvo šaukiami atlikti karinę tarnybą, pasitaikydavo prašymų atidėti paskolos mokėjimą. Daugeliu atvejų tokie prašymai būdavo patenkinami.

Šaukimą siūloma grąžinti penkeriems metams – šį klausimą trečiadienį svarstys šalies Vyriausybė. Valstybės ir kariuomenės vadovai teigia, kad šauktiniai būtini, siekiant užpildyti kariuomenės dalinius ir parengti rezervą. Anot krašto apsaugos ministro Juozo Oleko, į devynių mėnesių mokymus pirmiausiai bus kviečiami savanoriai.

„Teikiamam projekte numatoma padidinti karo prievolę atliekančių karių skaičių nuo nulio iki 3 tūkst.-3,5 tūkst. karių. Matysime, kiek savanoriškai pasirinks karo tarnybą, kiek trūks – tiek kviesime. Galėtų būti tik trys dalykai, dėl ko būtų galima atleisti nuo karinės tarnybos: pirma, žmogaus sveikata, antra – amžiaus ribos. Manau, kad 19–26 metai yra labai tinkamas amžius atlikti karinę tarnybą. Ir trečia, tai jaunos šeimos“, – sakė ministras J.Olekas.

Jei Seimas pritars šauktinių kariuomenės grąžinimui, į ją nuo šio rudens devyniems mėnesiams galės būti pašaukti asmenys nuo 19 iki 26 metų ir aukštųjų mokyklų absolventai – iki 38 metų. Šauktinių buvo atsisakyta 2008-aisiais.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.