Seimas vėl pradeda kramtyti minimalios algos didinimo idėją

A.Butkevičius patvirtino, kad  MMA nuo liepos bus didinama.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 9, 2015, 2:19 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:00 AM

„Mes manome, kad tikrai reikia nuosekliai dirbti socialinės atskirties mažinimo linkme, pagal šalies ekonominę situaciją.

Kaip Darbo partijos pirmininkė aš įsitikinus, kad metų pabaigai dar kartą reikėtų peržiūrėti pagrindinius dalykus, tai yra minimalią mėnesio algą (MMA), pačių mažiausių atlyginimų pakėlimą ir mažiausias pensijas“, – pirmadienį po valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdžio Seime sakė L.Graužinienė.

„Tvirtindami 2015-ųjų biudžetą buvome sutarę, kad nuo liepos minimali alga turi didėti.

Kiek aš girdėjau, Trišalėje taryboje artėjama prie sutarimo ir tikimės, kad sutarimas bus pasiektas, nes biudžete pinigai numatyti“, – pridūrė Seimo pirmininkė.

Anot premjero Algirdo Butkevičiaus, MMA augs, jeigu leis finansinės galimybės.

„Jeigu finansinės galimybės leis, MMA tikrai didinsime, bet tai bus galima pasakyti po pusmečio, nes geopolitinė situacija yra įtempta – poveikis išorinis Lietuvai kol kas pagal Europos Komisijos analitikų atliktus tyrimus yra didžiausias.

Jeigu žiūrėtume transporto sektorių, matome, kad transportas Rusijoje yra stabdomas, net lyginant su kitomis Baltijos kaimyninėmis šalimis, mes turime visiškai kitokią situaciją – blogesnę situaciją“, – po Seime vykusio parlamento vadovybės, komitetų pirmininkų ir Vyriausybės narių susitikimo pareiškė premjeras.

A.Butkevičius patvirtino, kad  MMA nuo liepos bus didinama.

„Tikimės, kad jau šį mėnesį Trišalė komisija priims galutinį sprendimą dėl MMA didinimo, tada jis bus svarstomas Vyriausybės posėdyje“, – teigė premjeras.

Trišalė taryba sprendimą dėl MMA didinimo nuo šių metų liepos planuoja priimti balandį. Ji turėtų didėti 25 eurais – iki 325 eurų.

MMA nuo 2014 metų spalio 1 dienos padidėjo 10,1 euro (35 litais) iki 300 eurų (1035 litų). Eurostato duomenimis, Lietuvoje MMA šiuo metu yra vienas mažiausių Europos Sąjungoje. 300 eurų siekiantis MMA lenkia tik minimalų atlygį Bulgarijoje (184 eurai) ir Rumunijoje (218 eurų).

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.