Kalbos apie įvedamą mokestį tebuvo antis

Žinia, kad nuo gegužės 1-osios reikės mokėti papildomai po vieną eurą norint patekti iš Klaipėdos į Smiltynę, tebuvo antis. Rinkliava bus savanoriška – kas nenorės, tas nemokės.

Šią vasarą Smiltynės paplūdimiais dar bus galima mėgautis už dyką.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Šią vasarą Smiltynės paplūdimiais dar bus galima mėgautis už dyką.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

2015-03-30 10:08, atnaujinta 2018-01-08 00:15

Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser praėjusią savaitę tikino, kad kelto bilietas iš Klaipėdos į Smiltynę per Kuršių marias ir atgal pėsčiajam kainuos nebe 0,8 euro, kaip iki šiol, o 1,8 euro.

Papildomas euras būtų skiriamas gamtai saugoti, turistų sąlygoms gerinti.

Tačiau vakar į Klaipėdą atvykęs aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas pareiškė, kad naujiena apie mokestį yra laužta iš piršto.

„Gal tokios žinios pasklido dėl tuo metu siautusių magnetinių audrų? Svarstoma lankytojų bilietų idėja, tačiau juos pirkti bus galima savanoriškai, o ne privalomai.

Tie žmonės, kurie supranta būtinybę ir svarbą paremti Lietuvos saugomas teritorijas, tokius bilietus galės įsigyti. Bilietas savaitei kainuotų vieną eurą, mėnesiui – tris eurus, o visai šeimai metams – 25.

Bilietus nusipirkę žmonės gaus lipdukus ar ženklelius, jei juos įsisegs, bus galima matyti, kad jie labiau myli gamtą, yra savo krašto patriotai. Bilietų nepirkusių žmonių niekas nekontroliuos ir nebaus“, – patikino K.Trečiokas.

Jis neabejoja, kad atsiras nemažai žmonių, norinčių paremti saugomas šalies teritorijas. Antai Aukštaitijos nacionaliniame parke pernai savanoriai paaukojo beveik 40 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.