Prezidentė: „MMA didinimas yra instrumentas mažinant skurdą“

Prezidentė Dalia

Antradienį viešėdama Kėdainių rajone įsikūrusiuose Dotnuvos slaugos namuose D. Grybauskaitė žurnalistams sakė, kad savo poziciją dėl MMA didinimo iki 325 eurų išsakiusi seniau.<br>T.Bauro nuotr.
Antradienį viešėdama Kėdainių rajone įsikūrusiuose Dotnuvos slaugos namuose D. Grybauskaitė žurnalistams sakė, kad savo poziciją dėl MMA didinimo iki 325 eurų išsakiusi seniau.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 2:34 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:09 AM

Antradienį viešėdama Kėdainių rajone įsikūrusiuose Dotnuvos slaugos namuose D. Grybauskaitė žurnalistams sakė, kad savo poziciją dėl MMA didinimo iki 325 eurų išsakiusi seniau.

„Kalbame apie 325 eurus – tai jau poziciją esu išsakiusi gal prieš pusmetį, dar net pernai, kai buvo diskutuojama, kada ją bus galima didinti. Manau, kad ši suma yra pakeliama ir verslui, valstybės biudžetui taip pat, ten beveik susilygina pliusai ir minusai“, – sakė šalies vadovė.

Prezidentė taip pat teigė, kad skurdo mažinimo politikos prasme MMA kėlimas yra pagrindinis instrumentas, kuris mažina skurdą ir atskirtį.

„Todėl, manau, kad verslas turėtų prisiimti tokią atsakomybę ir vis tiktai didinti užmokestį“, – sakė D. Grybauskaitė.

ELTA primena, kad valdančiosios Socialdemokratų, Darbo bei Tvarkos ir teisingumo partijos yra sutarusios nuo šių metų liepos 1 dienos MMA didinti iki 325 eurų (1 122,16 Lt). Tai komentuodama anksčiau Prezidentė D. Grybauskaitė yra pabrėžusi, kad šis dydis Lietuvoje yra mažiausias iš visų trijų Baltijos šalių ir turėtų būti keliamas kasmet.

Šiuo metu MMA siekia 300 eurų neatskaičius mokesčių. Paskutinį kartą MMA didintas pernai spalio 1 d.

Estijoje MMA siekia 355 eurus (1225 litus), Latvijoje – 360 eurų (1243 litus), Lenkijoje – 396,78 euro (1370 litų).

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad nuo 2016-ųjų sausio minimali mėnesinė MMA alga gali būti didinama iki 350 eurų.

„Minimali mėnesinė alga bus didinama nuo ateinančių metų sausio pirmos dienos. Čia yra tokia pirma informacija, kurią mes esame aptarę su finansų ministru“, – antradienį LRT radijui sakė Premjeras.

A. Butkevičiaus teigimu, valstybė šiuo metu turi finansinių galimybių dar vienam MMA didinimui, tačiau 350 eurų skaičius kol kas nėra galutinis ir gali būti keičiamas.

Šiuo metu Trišalėje taryboje svarstomas siūlymas MMA didinti nuo 300 iki 325 eurų nuo šių metų liepos 1 dienos. Premjero teigimu, taryba tokiam siūlymui greičiausiai pritars.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.