Tuštėja rusų piniginės – gyventojai taupo, kur tik gali

Rusijos federalinės statistikos tarnyba („Rosstat“) paskelbė duomenis, kad kad pirmąjį ketvirtį Rusijos gyventojai išleido daugiau pinigų nei jų gavo. Tiesa, jie sumažino ir turimus kreditus. Tačiau gyventojai taupo kur tik gali. Vartojimas traukiasi. Kaip rodo skaičiai, prekių ir paslaugų pirkimui rusai atseikėjo 78,1 proc. pajamų, kai tuo pačiu metu pernai – 82,3 proc.

Rusų realiosios pajamos šių metų pirmąjį ketvirtį sumenko 1,4 proc.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusų realiosios pajamos šių metų pirmąjį ketvirtį sumenko 1,4 proc.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:38 AM

Realiosios pajamos sumenko 1,4 proc. Rusijos gyventojai taupo visoms prekėms, kurios nepatenka į pirmojo būtinumo pirkinių sąrašą.

Matuojant gyventojų galimybes už gaunamas pajamas įsigyti tam tikrą produktų kiekį, matyti, jog rusų tauta turtingesne tapo tik vertinant galimybes įsigyti druskos. Šio produkto šių metų pirmąjį ketvirtį buvo galima įsigyti 90 kg daugiau nei prieš metus.

Visose kitose 23-jose maisto produktų eilutėse, kurias vertina „Rosstat“, rusų perkamoji galia krito 5-35 proc.

Vartotojų pasitikėjimo indeksas 2015-ųjų metų pirmojo ketvirčio duomenimis smuko iki -32 proc. Prasčiau buvo tik pirmąjį krizinių 2009 m. ketvirtį. Tąsyk vartotojų pasitikėjimo indekso rodiklis buvo -35 proc.

Šių metų pirmojo ketvirčio bankų indėlių rodikliai padidėjo 48,7 mlrd. rublių arba 0,4 proc. Įsigydama valiutos rusų tauta išleido 450 mlrd. rublių. Tai kone 40 proc. mažiau nei prieš metus, rašo newsru.ru.

Vidurinioji rusų klasė visiškai įšaldė arba sumažino vartojimą tų prekių, kurių vartojimo laikas – ilgas. Išskyrus vertybinius popierius, žmonių santaupos, analitikų vertinimu, buvo 1,2 trln. rublių, palyginti su 708 mlrd. rublių, buvusių prieš metus.

Daugiau kaip pusė nuo padidėjusių santaupų sumos skiriama pirkti nekilnojamajam turtui: šių metų pirmąjį ketvirtį tam buvo atriekta 580 mlrd. rublių, palyginti su 520 mlrd. rublių prieš metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.