Bus nukaldinta 10 tūkst. monetų naujagimės princesės garbei

Didžiojoje Britanijoje bus

Mergaitei suteiktas Kembridžo princesės titulas. Mažoji princesė bus ketvirtoji eilėje į sostą – po savo senelio, tėvo ir brolio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Mergaitei suteiktas Kembridžo princesės titulas. Mažoji princesė bus ketvirtoji eilėje į sostą – po savo senelio, tėvo ir brolio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 4, 2015, 12:13 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:49 AM

Kaip praneša laikraštis, Jungtinės Karalystės Karališkoji monetų kalykla nukals penkis šimtus 40 gramų svorio monetų iš 88 prabos aukso, likusios monetos bus nukaltos iš sidabro ir bus apie 28 g svorio.

Vienoje monetos pusėje bus pavaizduotas britų karalienės Elizabeth II profilis, kitoje – lelijos atvaizdas.

Taip pat pranešama, kad planuojama padovanoti per 2000 sidabrinių pensų monetų šeimoms, kurių vaikai gimė tą pačią dieną kaip ir princesė.

Mažoji princesė gimė princo Viljamo ir Kembridžo hercogienės Catherine šeimoje šeštadienio rytą. Tai antrasis karališkosios poros vaikas. Jų pirmagimis, princas Geroge, gimė 2013 metų liepą.

Mergaitei suteiktas Kembridžo princesės titulas. Mažoji princesė bus ketvirtoji eilėje į sostą – po savo senelio, tėvo ir brolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.