Nenorite mokėti už sugedusią elektroniką? Išeitis yra

Remonto įmonių patirtis rodo, kad dažniausiai įvykstantys gedimai atsiranda jau pasibaigus gamintojo garantijai. Neatsitiktinai buitinės technikos, garso ir vaizdo aparatūros, kompiuterinės įrangos gamyklos nustato tam tikrą gaminio garantijos terminą – tik tokiam laikui išlieka didelė tikimybė, kad įrenginys veiks be gedimų. Ką gi daryti vėliau?

Garantijų pratęsimas Lietuvoje sparčiai populiarėja.<br>lrytas.lt nuotr.
Garantijų pratęsimas Lietuvoje sparčiai populiarėja.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2015, 1:28 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:40 AM

Ar jau iš anksto žiūrėti, kur yra tinkama taisykla ir ruošti pinigus meistrui? Išeitis yra. Gamintojo technikai suteiktą garantiją galima pratęsti 1-5 metams. Taip galima sutaupyti pinigų ir džiaugtis ramybe.

Lietuvoje perkant daugelyje buities technikos ir elektronikos parduotuvių galima pirkinio garantiją pratęsti ir net pirkinį apdrausti. Ši paslauga Lietuvoje dar naujovė, bet JAV ir Vakarų Europoje jau seniai yra labai populiari. Prekybininkai nori savo klientams pasiūlyti kuo geresnes sąlygas ir pratęstos garantijos bei pirkinio draudimo paslauga jie mielai naudojasi. Bendrovė „Garantijų centras“ šias paslaugas teikia „Topo centro“, „Kilobaito“, „Krinonos“ parduotuvėse, elektroninėje parduotuvėje bigbox.lt bei kitose mobiliųjų telefonų bei elektronikos prekių prekybos vietose.  

Gedimas nesukels problemų

Pasak bendrovės „Garantijų centras“ direktoriaus Mindaugo Petronio, garantijų pratęsimas Lietuvoje sparčiai populiarėja. Lyginant su tokiu pačiu 2014 metų laikotarpiu paslaugų populiarumas išaugo daugiau nei 50 procentų. Naudotis jomis paprasta ir patogu. „Sugedus technikai po gamyklos suteikto garantinio termino tik reikia paskambinti nurodytu telefonu ir operatorius nukreips Jus į artimiausią taisyklą, kur neveikiantis prietaisas bus sutaisytas nemokamai. Mes nuolat tikriname taisyklų darbo kokybę, kad klientų aptarnavimas būtų greitas ir nepriekaištingas“, – tvirtina M. Petronis.

Atlygins, jei sudaužysit ar pavogs

Jei technika dėl gamintojo defektų sugenda pasibaigus jo nustatytam garantiniam terminui, o Jūs esate pratęsęs garantiją, įrenginį nemokamai suremontuos, jei reikia pakeis, o stambią techniką pataisys ir Jūsų namuose. Bet technika gali sugesti ne tik dėl gamintojo kaltės. Dažnai mobilieji telefonai, vaizdo kameros, nešiojami kompiuteriai, kita elektronika nukenčia nuo vandens, elektros įtampos svyravimų, dūžių. „Dažniausiai žmonės sudaužo mobiliųjų telefonų ekranus, o jie paprastai kainuoja daugiau kaip pusę viso telefono kainos. Todėl tokio pirkinio draudimas labai pasiteisina. Dažnai buitinė technika, telefonai, nešiojamieji ir planšetiniai kompiuteriai sugenda juos apliejus ar panardinus. Čia vėl gelbsti pirkinio draudimas. Žala bus atlyginta net įvykus vagystei“, – teigia „Garantijų centro“ vadovas.

Draudimo paslaugos – 100 proc. garantija

Pratęstos garantijos ir pirkinių draudimo paslaugas „Garantijų centras" teikia bendradarbiaudamas su Norvegijos kapitalo draudimo bendrove „Gjensidige Baltic“. Pirkėjai gali būti tikri, kad visą draudimo apsaugos galiojimo laikotarpį pirkinio garantinio gedimo ar kito draudžiamojo įvykio atveju žala bus atlyginta. Pasak „Gjensidige Baltic“ Lietuvos filialo generalinės direktorės Katerinos Pavlidi, pratęstos garantijos ir pirkinių draudimo paslaugos tampa vis populiaresnės, nes kuria pridėtinę vertę vartotojui bei eliminuoja riziką didelių neplanuotų nuostolių, kurie neišvengiami, sugedus kasdieniams prietaisams arba jų netekus. „Esame orientuoti į naujų produktų kūrimą bei pridėtinės vertės vartotojui suteikimą. Nuolat ieškome naujų būdų kaip išplėsti siūlomų paslaugų spektrą, o partnerystė su „Garantijų centru“ puikiai tam tiko“.

Pratęstų garantijų ir pirkinių draudimo paslauga galima pasinaudoti visoje Lietuvoje. Ją teikia daugelis buitinės technikos ir elektronikos parduotuvių. Padėti pirkėjams pasirengusios ir daugelis taisyklų. Sugedus technikai atokioje Lietuvos vietovėje, jos nereikia vežti būtinai į Vilnių ar Kauną. „Garantijų centras“ dirba su oficialiais gamintojų autorizuotais servisais, kurių tinklas išsidėstęs visoje Lietuvoje. O jei taisyklos nėra Jūsų vietovėje, sugedusią techniką galima meistrams perduoti per parduotuvę, kurioje pirkote.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.