Pamaitinta milijonais eurų lizingo įmonė leis verslo šaknis

„Mezzanine Management“ suteikė 23,3 mln. eurų tarpinį (mezanino) finansavimą automobilių išperkamosios nuomos paslaugas teikiančiai bendrovei „Mogo Finance“ („Mogo“). Šios lėšos padės paspartinti įmonės, šiuo metu veikiančios Baltijos šalyse bei Gruzijoje, augimą.

„Mezzanine Management“ suteikė 23,3 mln. eurų tarpinį (mezanino) finansavimą automobilių išperkamosios nuomos paslaugas teikiančiai bendrovei.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Mezzanine Management“ suteikė 23,3 mln. eurų tarpinį (mezanino) finansavimą automobilių išperkamosios nuomos paslaugas teikiančiai bendrovei.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 4:46 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 9:06 PM

Sandoris finansuojamas per trečiąjį „Mezzanine Management“ fondą „Accession Mezzanine Capital III“. Šį fondą remia itin stiprūs instituciniai investuotojai kaip Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas bei Europos investicijų fondas.

Sandorio lėšos yra skirtos „Mogo“ veiklai plėtoti Centrinės ir Rytų Europos regionuose. Šiuo metu bendrovė yra Baltijos šalių rinkos lyderis. Jos paskolų portfelis viršija 38 mln. eurų, jis apima 20 tūkst. automobilių ir įdarbina daugiau nei 200 žmonių.

Nors „Mogo“ dabar veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Gruzijoje, tačiau kartu su „Mezzanine Management“ planuoja plėsti grupės veiklą kitose šalyse. Pagrindinis jų tikslas yra pasiekti, kad „Mogo“ per ateinančius kelerius metus taptų pirmaujančia išperkamosios nuomos paslaugų bendrove platesniame Vidurio ir Rytų Europos regione.

„Su nekantrumu laukiame, kada galėsime bendradarbiauti su „Accession Mezzanine Capital III“ ir toliau plėsti savo verslą. Šio globaliai pripažinto fondo investicijos yra stiprus pasitikėjimo ženklas „Mogo“ bendrove, jos akcininkais, darbuotojais ir dabartine veiklos strategija. Nauja partnerystė suteikia tvirtą pagrindą tolesnei grupės plėtrai ir sustiprina pasirinktą verslo strategiją“, – sakė „Mogo“ valdybos narys Jēkabs Endziņš.

„Mes nuolatos stebime rinką, todėl matome, kad Baltijos šalys tampa vis patrauklesnės, o pastaraisiais metais ir aktyvesnės. Jų ekonominis augimas privertė susidomėti šiuo regionu, tai liudija ir pastarųjų keturių mėnesių du mūsų pasirašyti sandoriai. Vėliausias – „Mogo“ – priklauso sektoriui, kurį gerai žinome, nes anksčiau turėjome patirties Lenkijoje su „Masterlease“.

Tikime, kad mūsų patirtis šiame segmente ir „Mogo“ valdymo privalumai leis sėkmingai dirbti kartu bei pasiekti ambicingų verslo augimo rezultatų“, – komentavo „Mezzanine Management“ partneris Franzas Horhageris.

„Mezzanine Management“ patarė „Deloitte“ bei advokatų kontoros „Norton Rose Fulbright“, „Tark Grunte Sutkiene“, „Arendt & Medernach“ ir „DLA Piper“.

„Mogo“ sandorio finansinis patarėjas – Baltijos šalyse veikianti investicinės bankininkystės bendrovė „Porta Finance“, teisinis patarėjas – „Eversheds bitāns“.

„Mezzanine Management“ yra „Accession Mezzanine Capital“ fondų grupės, kurios bendra įsipareigojimų suma viršija 0,5 mlrd. Eur, specialioji patarėja. Nuo 2001 m. ši bendrovė veikia Vidurio ir Rytų Europoje per savo biurus Vienoje, Varšuvoje, Bukarešte, Budapešte ir Kijeve.

„Mogo Finance“ yra automobilių išperkamosios nuomos ir atgalinės išperkamosios nuomos paslaugas teikianti bendrovė Baltijos šalyse bei Gruzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.