Ką pardavėjos randa matavimosi kabinose?

Kaune radinių biuro senokai nėra, bet tai nereiškia, kad žmonės tapo mažiau užmaršūs. Radinių gausa išsiskiria apatinio trikotažo pardavimo vietos ir baseinai. Juose darbuotojams iš pakampių dažnai tenka traukti net paliktą intymią aprangą.

Apatinio trikotažo parduotuvėse randama daug paliktų daiktų.<br>123rf nuotr.
Apatinio trikotažo parduotuvėse randama daug paliktų daiktų.<br>123rf nuotr.
Pamirštų liemenėlių moterys ateina ieškoti.<br>123rf nuotr.
Pamirštų liemenėlių moterys ateina ieškoti.<br>123rf nuotr.
Apatinio trikotažo parduotuvėse bei baseinuose randama daug paliktų daiktų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Apatinio trikotažo parduotuvėse bei baseinuose randama daug paliktų daiktų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Jul 7, 2015, 11:29 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:31 PM

Apatinius drabužius parduodančių prekyviečių darbuotojai nesistebi matavimosi kabinose užmaršių pirkėjų paliekamais mobiliaisiais telefonais, raktais, piniginėmis. Jų žmonės dažnai puola iš karto ieškoti.

Pamirštų papuošalų, kelnaičių, liemenėlių ar kojinių pasigendama labai retai.

Baseinų budėtojai randa ne tik šūsnis palikto apatinio trikotažo, bet ir kitų plaukimo reikmenų bei higienos priemonių.

Randa ir nešvarių apatinių

Vienos „Akropolyje“ esančios apatinio trikotažo parduotuvės darbuotojos turi sukaupusios nemažą krūvą pamestų auskarų ir kitų smulkių papuošalų. Tarp parduotuvėje paliktų daiktų yra akinių, šalikėlių, pirštinių. Dažniausiai jų niekas nepasigenda, tačiau šių daiktų pardavėjos kurį laiką neišmeta.

Parduotuvės administratorė Gitana Žilinskaitė tikino, jog užmaršūs pirkėjai persirengimo kabinose dažnai palieka ir pinigines, automobilio raktus, bankų korteles, mobiliuosius telefonus.

„Šių daiktų vieni žmonės puola ieškoti greitai, kiti – po dienos ar savaitės. Papuošalų pasigendama labai retai, kaip ir kabinose pamirštų kelnaičių, liemenėlių. Nemalonu sakyti, tačiau esame radę ir paliktų nešvarių apatinių“, – kalbėjo administratorė.

Pirkėjos išeina pusnuogės

Turguje apatiniu trikotažu ir maudymosi kostiumėliais prekiaujanti Marija Bakanauskienė neslėpė, jog nedidelėje matavimosi kabinoje ji taip pat yra ne kartą radusi po kėde užkritusias nešiotas kelnaites, liemenėles, kojines ar pėdkelnes.

„Yra žmonių, kurie matuodamiesi sugeba pavogti parduodamus apatinius drabužius, o savo tiesiog palieka kabinoje.

Tačiau yra buvę daugybė atvejų, kai už prekes pirkėjos sumoka, jas išsineša maišelyje, o persirengimo vietoje mėtosi jų apatiniai.

Tenka galvoti, kad jos išeina pusnuogės“, – stebėjosi turgaus prekeivė.

Moteris tvirtino, jog pamirštų liemenėlių moterys ateina ieškoti, tačiau pėdkelnių ar kelnaičių nėra pasigedęs niekas. Greičiausiai, apimtos džiugesio dėl naujo pirkinio, kaunietės pamiršta senuosius apatinius.

Užmiršta bikinius ir akinius

Vasarą neveikiančio Lietuvos sporto universiteto baseino darbuotojai visai neseniai išmetė kelis didelius maišus lankytojų pamirštų daiktų.

„Kiekvieno sezono pabaigoje galėtume atidaryti higienos priemonių saloną, kuriame puikuotųsi užuomaršų paliktos garsiausių ar pigesnių prekės ženklų dušo želės, šampūnai, kartais net kvepalai. Ne prastesnė būtų paliktų bikinių, glaudžių ir nardymo akinių parduotuvė“, – juokavo Lietuvos sporto universiteto atstovas Žilvinas Stankevičius.

Baseino budėtojai per metus sukaupia ir nemažą moteriško bei vyriško apatinio trikotažo kolekciją – įvairių dydžių, modelių, spalvų.

Spintelėse, kur kraunami ir kurį laiką saugomi užuomaršų daiktai, netrūksta papuošalų. Atsiimti pamirštų papuošalų, apatinių ir net maudymosi aprangos ateina retas lankytojas.

„Žmonės įprastai pasigenda mobiliųjų telefonų, raktų, piniginių. Kitų daiktų ieškoma labai retai. Gal užmaršiesiems tiesiog gėda klausti apie paliktus apatinius?“ – svarstė Ž.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.