Pinigų išgryninimas prekybos centruose paaugo

Bankams apmokestinus pinigų išgryninimą iš bankomatų, prekybininkai pastebi, kad gyventojai vis dažniau gryninasi parduotuvėse. Tiesa, čia tegalima išsiimti tik iki šimto eurų.

Prekybos centrai siūlo nemokamą išgryninimą iki 100 euro.
Prekybos centrai siūlo nemokamą išgryninimą iki 100 euro.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2015, 1:58 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 5:16 PM

Prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, lyginant praėjusių metų pirmojo ketvirčio ir 2015 metų to paties laikotarpio duomenis, išgrynintų pinigų suma „Maxima“ prekybos centruose išaugo daugiau kaip penktadaliu. To priežastis gali būti tai, kad pinigų išgryninimo paslauga kasose Maxima klientams nieko nekainuoja.

„Prieš ketverius metus pradėję diegti šią paslaugą savo parduotuvėse visų pirma galvojome apie patogumą pirkėjams: kad pritrūkus grynųjų jiems nereikėtų ieškoti artimiausio bankomato, tai jie galėtų padaryti tiesiog kasose, atsiskaitydami už pirkinius.

Šiandien galime teigti, kad ši paslauga pasiteisino ir nuolat populiarėja. Tikėtina, tam įtakos gali turėti ir didėjantys bankų pinigų išgryninimo įkainiai. Kita vertus, pinigų išgryninimo galimybė vis labiau aktualėja ir nuo didmiesčių nutolusiose vietovėse, kur bankomatų būna kur kas mažiau“, – sako bendrovės „Maxima LT“ Prekybos vadovas Norbertas Žioba.

Išsigryninti pinigus Maxima parduotuvių kasose gali SEB ir DNB bankų klientai. Pasak N. Žiobos, grynųjų pinigų išėmimas „Maxima“ parduotuvių kasose nieko kainuoja. Vienintelė sąlyga ir mažiausia atsiskaitymo už prekes ar paslaugas mokėjimo kortele suma turi būti 5 eurai. Pirkėjai tinklo parduotuvių kasose gali nemokamai išsigryninti nuo 5 iki 100 eurų.

Pastaruoju metu išimamos grynųjų pinigų sumos išaugo daugiau kaip penktadaliu. 2015 metų duomenimis, vidutinė vienos SEB banko klientų pinigų gryninimo operacijos metu išgryninta suma siekia beveik 46 eurus arba kiek daugiau nei 158 litus. DNB – 49 eurus arba 170 litus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.