Hipių festivalis Rokiškio rajone kaimo parduotuvės neišgelbėjo

Ilgaplaukių taikos ir laisvos meilės garbintojų sąskrydis Rokiškio rajone Aleksandravėlės kaime sukėlė begales kalbų apie tai, kad vietos parduotuvėlė išgyvena aukso amžių: lentynos kasdien kone tuščiai iššluojamos, per dieną fiksuojama mėnesio apyvarta. O savininkai, esą, apimti godumo ėmė kelti prekių kainas – smarkiai pabrangino pieną ir kavą.

„Rainbow“ suvažiavimo dalyviai pagyvino parduotuvės gyvenimą.<br>A.Jančio nuotr.
„Rainbow“ suvažiavimo dalyviai pagyvino parduotuvės gyvenimą.<br>A.Jančio nuotr.
„Rainbow“ suvažiavimo dalyviai pagyvino parduotuvės gyvenimą.<br>A.Jančio nuotr.
„Rainbow“ suvažiavimo dalyviai pagyvino parduotuvės gyvenimą.<br>A.Jančio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Virginija Petrauskienė

Aug 5, 2015, 8:04 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 12:19 AM

Parduotuvės savininko žmona Dovilė Pučinskienė neslėpė, kad „Rainbow“ suvažiavimo dalyviai pagyvino parduotuvės gyvenimą. Čia kasdien būriuojasi įvairiomis kalbomis klegantys pirkėjai. Jie per dieną nuperka tris kartus daugiau, nei būdavo perkama iki šiol. Tačiau visa tai neišgelbės parduotuvės – savininkai nusprendė ją uždaryti, nes šis verslas – nuostolingas.

„Atvykėliai visai nepanašūs į lietuvius. Mūsiškiai ateina, nusiperka to, ko reikia, ir išeina. O kaime besisvečiuojantys hipiai mėgsta rinktis, studijuoti produkto sudėtį. Jei ant persiko pamato taškelį, iš karto prašo vaisių pakeisti į gražesnį. Jie neskuba pirkti, ilgai galvoja, tariasi tarpusavyje. Pavyzdžiui, kokį šokoladą pirkti: su pienu ar be pieno. Mes stovime, laukiame, kol pirkėjai apsispręs. Todėl ir susidaro eilės“, – pasakojo D.Pučinskienė.

Tiesa, pirkdami alkoholį hipiai negali konkuruoti su vietos gyventojais. Per visą suvažiavimo laiką atvykėliai pirko itin mažai alkoholinių gėrimų – gal 10 skardinių silpno alaus ir kelias džino kokteilio.

Populiariausios ir atvykėlių mėgstamiausios prekės – sveriami sausainiai po 3 eurus 10 centų už kilogramą, švieži vaisiai, džiovintų riešutų ir grūdų mišinys, pienas, sūriai. Rūkytos dešros irgi nedomina „Rainbow“ suvažiavimo dalyvių.

„Mes pabranginome tik vieną produktą – sausainius. Jie patys pasiūlė pakelti sausainių kainą bent 20 centų. Taip ir padarėme. Dabar tie sausainiai kainuoja 3 eurus 30 centų. Tai atsispindi ir mūsų parduotuvės dokumentuose. Kavos nebranginome, ji kiek kainavo, tiek ir kainuoja – 1,20 euro. Jei kas perka du puodelius, moka mažiau – iš viso tik 2 eurus. Kartais vietinius žmones vaišiname nemokamai“, – sakė D.Pučinskienė.

Ji neslėpė, kad pastaruoju metu dėl pagyvėjusios prekybos jaučia kai kurių aplinkinių žmonių pavydą. Tačiau dėl to nesijaudina ir mano, kad dėl neigiamų emocijų labiausiai kenčia tik patys pavyduoliai.

Aleksandravėlės kaime veikianti vienintelė maisto prekių parduotuvėlė greitai bus uždaryta. Maždaug 150 Aleksandravėlės gyventojų turės važiuoti 15 kilometrų į Obelius arba laukti tam tikromis savaitės dienomis atvažiuojančių prekiautojų.

„Iki šiol dirbome galvodami apie senus kaimo žmones. Bet juk negaliu savo atlyginimo skirti nuostolingam šeimos verslui“, – pasakojo D.Pučinskienė.

Pagrindinis jos darbas – Rokiškio vietos veiklos grupės projektų vadybininkė. Po darbo ir laisvalaikiu ji talkina parduotuve besirūpinančiam vyrui. Moteris neslėpė, kad per tūkstantį Aleksandravėlės apylinkėse apsistojusių svečių padės su mažesniais nuostoliais baigti nepelningą verslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.