Paglostys nuskriaustuosius – kilstels socialinių darbuotojų algą

Jei valdžios planai nepasikeis, kitąmet socialinio sektoriaus darbuotojų algos pasistiebts bent jau per sprindį. Anot socialinės

Socialinių darbuotojų, kurie rūpinasi neįgaliaisiais ir tempia kitų žmonių vargų naštą, yra vos per 9 tūkst.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Socialinių darbuotojų, kurie rūpinasi neįgaliaisiais ir tempia kitų žmonių vargų naštą, yra vos per 9 tūkst.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2015, 1:16 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:56 AM

„Derybose su finansų ministru pavyko suderėti, kad socialinio sektoriaus darbuotojams būtų pakeltos algos. Jų yra apie 9 tūkstančius. Manau, kad turėsime galimybę pakelti jiems atlyginimus, nes tai vieninteliai iš visų valstybės sektoriaus darbuotojų, kuriems algos nebuvo pakeltos.

Vidutiniškai darbo užmokestis galėtų pakilti iki 70 eurų. Tam per metus reikėtų 6,5 mln. eurų metams“, – po Vyriausybės pasitarimo sakė ministrė.

Dėl šio siūlymo ministrų kabinetas turėtų apsispręsti posėdyje trečiadienį.

Ministerija yra pasiūliusi kitąmet nekeisti valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinio dydžio, kuris šiuo metu sudaro 130,5 euro.

„Mes turėdami prievolę peržiūrėti kasmet bazinį dydį, siūlome šiemet jį palikti tą patį. Mes vis dėlto dėmesį telkiame į biudžetinį sektorių, kuriame dirba nemažai žmonių, tai liečia sveikatos, švietimo ir socialinę sistemas.

Ten yra patys mažiausi atlyginimai“, – aiškino A.Pabedinskienė.

Pastarąjį kartą algos bazinis dydis keistas 2009 metais – prasidėjus ekonominei krizei jis buvo sumažintas nuo 490 litų (141,9 euro) iki 450 litų (130,5 euro).

Per krizę sumažinti dalies politikų, teisėjų, valstybės tarnautojų atlyginimai didėjo nuo 2013 metų spalio ir 2014 metų sausio, kai buvo atkurti sumažinti algų koeficientai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.