Atsiskaitantiems mokėjimo kortele diegiamos specialios kasos

Praėjusią savaitę prekybos tinklas „Maxima“ savo parduotuvėse pradėjo diegti naujovę – kasas, kuriose klientai gali atsiskaityti tik bankų mokėjimo kortelėmis. Kol kas įrengtos tik dvi bandomosios kasos „Maxima XX“ parduotuvėje Trakų Vokėje ir „Maxima Bazė“ Vilniuje. Jei klientams šios kasos pasirodys aktualios, tokių kasų tinklo parduotuvėse turėtų daugėti.

Naujosios prekybos centruose „Maxima“ diegiamos kasos yra pritaikytos atsiskaitymus priimti vien tik bankų mokėjimo kortelėmis.<br>lrytas.lt nuotr.
Naujosios prekybos centruose „Maxima“ diegiamos kasos yra pritaikytos atsiskaitymus priimti vien tik bankų mokėjimo kortelėmis.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 11:42 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 4:47 AM

„Atsiskaitančiųjų bankų mokėjimo kortelėmis nuosekliai daugėja – per metus atsiskaitymų kortelėmis skaičius „Maxima“ prekybos centruose išaugo maždaug 3 procentiniais punktais ir birželį sudarė virš 31 proc. visų atsiskaitymų. Naujai diegiamos kasos mokėjimo kortele mokantiems klientams padės už pirkinius atsiskaityti greičiau, saugiau ir patogiau. Kartu jos palengvina darbą ir mūsų kasininkams, nes jiems, neatliekant operacijų su grynaisiais, gerokai supaprastėja atsiskaitymo procesas“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ Prekybos vadovas Norbertas Žioba.

Naujosios prekybos centruose „Maxima“ diegiamos kasos yra pritaikytos atsiskaitymus priimti vien tik bankų mokėjimo kortelėmis. Apie tai klientai informuojami užrašais prie šių kasų. Kadangi prekybos centrų kasų darbuotojams nebereikia atlikti grynųjų pinigų operacijų, sutrumpėja kliento aptarnavimo laikas ir kasos darbuotojo atsakomybė, išvengiama žmogiškų klaidų.

„Šiuo metu šias kasas klientai dar tik atranda. Tad sunku vertinti, ar jos „prigis“. Tolesnis šių kasų diegimo procesas priklausys nuo prekybos tinklo klientų poreikių ir darbuotojų atsiliepimų. Jei klientai šias kasas atsiskaityti už pirkinius rinksis vis dažniau, neatmetame galimybės tokias kasas įrengti ir kitose „Maxima“ parduotuvėse“, – sako Prekybos vadovas N. Žioba.

Jo teigimu, kasos turėtų populiarėti, nes bankų mokėjimo kortelėmis atsiskaitančių klientų nuolat daugėja – dėl patogumo klientai po truputį įpranta mokėjimo kortelėmis atsiskaitinėti net ir už smulkius pirkinius. Mokėjimo kortelės ima populiarėti ne vien didžiuosiuose šalies miestuose: kai kuriuose miestuose per metus, lyginant 2014 ir 2015 metų duomenis, atsiskaitymai bankų kortelėmis padidėjo net 5–7 proc.

Daugiausia kortelėmis atsiskaitoma Visagine (40 proc.) ir Vilniuje (38 proc.), o mažiausiai – Kybartuose (20 proc.), Šalčininkuose (20 proc.), Tauragėje (18 proc.). Tarp kitų didžiųjų miestų pagal atsiskaitymą kortelėmis pirmauja Klaipėda (34 proc.), Kaunas (33 proc.), Šiauliai (28 proc.), Panevėžys (24 proc.).

Atsiskaitymų mokėjimo kortelėmis populiarėjimą patvirtina ir SEB banko duomenys. „Per metus SEB banko klientų atsiskaitymų mokėjimo kortelėmis skaičius sparčiai augo – antrąjį šių metų ketvirtį jis buvo 15 proc. didesnis nei atitinkamu laikotarpiu pernai. Per metus, palyginus antrą šių metų ketvirtį su analogišku laikotarpiu prieš metus, 16 procentų padaugėjo klientų, kurie dažniausiai – devyniais iš dešimties atvejų – atsiskaito kortele, o ne pasiima grynųjų iš bankomato,“ – sako Romas Čereška, SEB banko Mokėjimo kortelių departamento direktorius.

Pasak R. Čereškos, kortele vis dažniau mokama ir už smulkius, iki 3 eurų vertės, pirkinius. Tokių gyventojų skaičius antrąjį šių metų ketvirtį išaugo beveik tris kartus palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.