Ž.Žvagulio įmonė praranda 90 tūkst. eurų sutartį su Neringa

Neringos savivaldybė vasaros

Žilvino Žvagulio įstaiga „Zuzi muzika“ balandžio 10-ąją buvo sudaryta 90 tūkst. eurų sutartis – joje numatyta, kad įstaiga 2015-2017 metais organizuos miesto sezono atidarymui skirtą šventę „Benai, plaukiam į Nidą“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žilvino Žvagulio įstaiga „Zuzi muzika“ balandžio 10-ąją buvo sudaryta 90 tūkst. eurų sutartis – joje numatyta, kad įstaiga 2015-2017 metais organizuos miesto sezono atidarymui skirtą šventę „Benai, plaukiam į Nidą“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 8, 2015, 3:06 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:49 PM

Kaip nurodo VPT, pagal šį konkursą su atlikėjo ir prodiuserio Žilvino Žvagulio įstaiga „Zuzi muzika“ balandžio 10-ąją buvo sudaryta 90 tūkst. eurų sutartis – joje numatyta, kad įstaiga 2015-2017 metais organizuos miesto sezono atidarymui skirtą šventę „Benai, plaukiam į Nidą“.

„Pagal šį konkursą trejiems metams sudaryta sutartis su VšĮ „ZUZI muzika“ yra niekinė ir turi būti nutraukta“, – pranešime nurodo VPT.

Tarnyba paaiškina, kad Neringos savivaldybė yra perkančioji organizacija, o numatytiems renginiams bus naudojamos biudžeto lėšos. Tuo metu savivaldybė, apie paslaugų pirkimą viešai nepaskelbusi Viešųjų pirkimų įstatymo numatyta tvarka, pažeidė šio įstatymo įtvirtintus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus, neužtikrino lygių galimybių visiems potencialiems tiekėjams bei neužtikrino racionalaus biudžeto lėšų panaudojimo.

Atsižvelgdama į šią išvadą, Neringos savivaldybės administracija per dešimt darbo dienų prašoma raštu informuoti VPT apie priimtą sprendimą dėl sutarties nutraukimo su VšĮ „ZUZI muzika“.

Registrų centro duomenimis, „ZUZI muzika“ steigėjas yra Ž.Žvagulis.

Šiuo metu VPT išvadas vertina Neringos savivaldybės viešųjų pirkimų specialistai, tačiau Neringos meras Darius Jasaitis patikino nematantis problemų, jei ir savivaldybės teisininkai rekomenduos sutartį nutraukti bei skelbti naują konkursą.

„Kiek suprantu, visa pažeidimo esmė – kad nebuvo paviešintas skelbimas per Viešųjų pirkimų tarnybos tinklalapį.

Kiek aš matau iš konkurso dalyvių, daugiau tokio tipo renginius organizuojančių Lietuvoje nėra. Mano nuomone, tai procedūrinis galbūt pažeidimas, bet ne esminis.

Noriu sulaukti išvadų, bet jei teisininkai pasakys, kad taip turi būti, nematau jokios problemos nutraukti sutartį ir skelbti naują konkursą. Labiausiai norėčiau, kad tik jame kas nors dalyvautų ir kad atidarymas įvyktų kokybiškas ir geras“, – sakė D.Jasaitis.

Anot jo, kasmet savivaldybė šventei skiria apie 30 tūkst. eurų, tuo metu „verslas pritraukia daug didesnę dalį“, nei savivaldybės. D.Jasaitis tikino, kad savivaldybė neturi pretenzijų Ž.Žvaguliui dėl iki šiol organizuotų renginių, vykęs esą buvo ir šių metų sezono atidarymas.

Pats Ž.Žvagulis BNS pareiškė besidžiaugiantis tokiu sprendimu, kuris leistų atsisakyti esą nuostolingo renginio, į kurio organizavimą buvo įtrauktas prieš daugiau nei septynerius metus.

„Ačiū Dievui, galų gale mane atpalaiduos nuo tos Arūno Valinsko prievolės – nuo 2008-ųjų mane Valinskas, kai išėjo į Seimą, įpareigojo vesti tą Nidos festivalį. Galų gale „išeisiu į pliusą“, jei nieko nedarysiu. Tai vertinu kaip pliusą šeimoje, nes iš Irenos Starošaitės puoduko nuolat vagiu Nidos festivaliui pinigus“, – sakė Ž.Žvagulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.