Turgaus kainos nebetraukia – jos kyla sparčiau nei parduotuvinės

Statistiniai duomenys rodo, kad, stebint daržovių ir vaisių kainų pokytį per ilgesnį laikotarpį, tarkime, per metus, tikrai galima pastebėti labai žymų kainų padidėjimą, Žinių radijui sakė Statistikos departamento Kainų statistikos skyriaus vedėja Nadiežda Alejeva.

Vaisių ir daržovių kainos išaugo dėl derliui nepalankių metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Vaisių ir daržovių kainos išaugo dėl derliui nepalankių metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žinių radijas

Oct 2, 2015, 3:39 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 5:59 AM

„Analizavome, kaip kainos keičiasi turgavietėse. Pastebėjome, kad kainų kitimo tendencija šiek tiek skiriasi. Turgavietėse kainos didėjo sparčiau nei prekybos įmonėse“, – pastebėjo Statistikos departamento atstovė. Daržovių augintojų asociacijos valdybos pirmininkas Martynas Laukaitis taip pat pabrėžė, kad kainos labiausiai išaugo turgavietėse, tačiau negalėjo nurodyti tokio kainų šuolio priežasties. Apskritai vaisių ir daržovių kainos, anot M.Laukaičio, išaugo dėl derliui nepalankių metų – mažo kritulių kiekio ir didelių karščių. Tai lėmė didesnę savikainą. „Kainas lyginti su praėjusiais metais būtų nesąžininga, nes pernai jos buvo ypač žemos. Šiais metais kainos aukštesnės. Bet tai susiję ne su euro įvedimu, o su radikaliomis temperatūromis ir mažais kritulių kiekiais šią vasarą“, – pastebėjo M.Laukaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.