„Lidl“ planuoja didinti darbuotojų atlyginimus

Šalies profesinės sąjungos „Unite“ regioninė pareigūnė Susan Fitzgerald pritarė tokiam bendrovės sprendimui.

„Lidl“ savo pozicijas pakeitė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Lidl“ savo pozicijas pakeitė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2015, 5:13 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 8:14 AM

Anksčiau buvo skelbiama apie tokius siekius tik Didžiojoje Britanijoje, kur norima atlyginimus skaičiuoti ne pagal minimalųjį uždarbį, o pagal pragyvenimo lygio veikiamą uždarbio schemą. Pagal ją Didžiojoje Britanijoje už valandą darbuotojai gautų po 8,2 svaro, o Londone – 9,35 svaro, praneša naujienų agentūra BBC.

Beje, Šiaurės Airijoje dirbantis įmonės personalas anksčiau nebuvo įtrauktas į šiuos planus pagal įmonės veiklos nuostatas. Dabar „Lidl“ savo pozicijas pakeitė. Anot jos specialistų, darbuotojų atlyginimų pokyčių bus imtasi ir Airijos Respublikoje.

Šalies profesinės sąjungos „Unite“ regioninė pareigūnė Susan Fitzgerald pritarė tokiam bendrovės sprendimui.

„Tai labai svarbi pergalė „Lidl“ darbuotojams, mūsų nariams ir visai „Unite“, vykdžiusiems kampaniją ir reikalavusiems lygaus atlyginimo ir Šiaurės Airijos darbuotojams, – sako ji. – Mus itin džiugina „Lidl“ sprendimas skaičiuoti atlyginimus pagal pragyvenimo lygį apims ir Airijos Respubliką“.

Kiek anksčiau įmonės viešintuose planuose Didžiajai Britanijai buvo teigiama, kad naujasis skaičiavimas bus grindžiamas pagal įmonės „Living Wage Foundation“ (LWF) kasmet nustatomus vidurkius ir išvedamą rekomenduojamą rodiklį.

Šis skiriasi nuo Didžiosios Britanijos biudžete nurodomo minimaliojo darbo užmokesčio. Dabar LWF rekomenduojamas minimalusis valandos užmokestis siekia 7,85 svaro, o šalies sostinėje – 9,15 svaro. Nacionalinės pragyvenimui rekomenduojamos pajamos 2015 metų biudžeto projekte nurodomos ties 7,2 svaro už valandą riba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.