Nauja tvarka Londono bankuose: klientai turės darytis asmenukes

Kai kurie Londono bankai įveda naują tvarką, pagal kurią asmens tapatybei patvirtinti klientai privalės pasidaryti asmenukę, informuoja britų dienraštis „Daily Mail“.

Sprendimas pereiti prie naujosios sistemos susijęs su tuo, kad per pastaruosius metus užfiksuota apie 5 mln. bandymų sukčiauti naudojantis internetinės bankininkystės paslaugomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sprendimas pereiti prie naujosios sistemos susijęs su tuo, kad per pastaruosius metus užfiksuota apie 5 mln. bandymų sukčiauti naudojantis internetinės bankininkystės paslaugomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2015, 2:34 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 11:09 PM

Specialistas iš Niujorko sukūrė programinę įrangą „Percieve“, naudojančią biometrinius duomenis sukčiavimo atvejams išaiškinti. Programa analizuoja gautą atvaizdą, kad nustatytų kliento tapatybę. Kaip papildomo patikrinimo priemonę ji taip pat palygina padarytą nuotrauką su nuotraukomis iš socialinių tinklų: Facebook, Twitter ir LinkedIn. Baigusi patikrinimą sistema arba leidžia atlikti mokėjimą, arba praneša apie mėginimą apgauti.

Pranešama, kad keletas stambių Londono bankų rengiasi pradėti naudoti esamos programos beta versiją, tačiau nė vienas iš jų kol kas apie tai viešai nepaskelbė. Sprendimas pereiti prie naujosios sistemos susijęs su tuo, kad per pastaruosius metus užfiksuota apie 5 mln. bandymų sukčiauti naudojantis internetinės bankininkystės paslaugomis.

Anksčiau bendrovė „Mastercard“ yra pareiškusi, kad planuoja įdiegti technologiją „Selfie Pay“, kuri palygina ką tik padarytą asmenukę su jau anksčiau darytomis ir išsaugotomis nuotraukomis.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.