Spręs, ar visoje ES kalbėsime daug pigiau

Europos Parlamentas (EP) balsuos, ar panaikinti tarptinklinio ryšio mokestį. Jei tam bus pritarta, nuo 2017-tų metų birželio visų Europos Sąjungos piliečių pokalbiams telefonu, SMS žinutėms ir mobiliajam internetui bus taikomi tokie pat tarifai, kaip ir jų šalyse.

Tarptinklinio ryšio mokesčio panaikinimas – tik vienas iš punktų, numatytų atnaujintose elektroninių ryšių taisyklėse.<br>V.Balkūno nuotr.
Tarptinklinio ryšio mokesčio panaikinimas – tik vienas iš punktų, numatytų atnaujintose elektroninių ryšių taisyklėse.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT RADIJAS, LRT.lt

2015-10-27 08:59, atnaujinta 2017-10-07 15:56

Mobiliojo ryšio operatorių paslaugos šiek tiek pigti turėtų jau nuo kitų metų balandžio pabaigos, nes tuomet įsigalios tarptinklinio mokesčio lubos. O pats mokestis visiškai panaikintas turėtų būti 2017-ųjų viduryje.

Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriai šią idėją vertina teigiamai, tačiau nuo komentarų apie galimus paslaugų kainų pokyčius susilaiko. Jie sako, kad būtina palaukti galutinio sprendimo, kuris turės įtakos susitarimams su operatoriais kitose šalyse.

Tarptinklinio ryšio mokesčio panaikinimas – tik vienas iš punktų, numatytų atnaujintose elektroninių ryšių taisyklėse. Europarlamentarai turėtų įpareigoti interneto tiekėjus valdyti visus srautus vienodai, tai yra – neblokuoti, nesulėtinti interneto spartos, nebent tai numato teismas, jei mano, kad tokios priemonės reikalingos užtikrinant tinklo saugumą ar kovojant su kibernetinėmis atakomis.

Beveik neabejojama, kad visam šiam paketui europarlamentarai pritars.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.