Pagalvės mokestis: Palangos savivaldybė pasijuto maustoma

Vadinamasis pagalvės mokestis Palangoje galioja jau ketvirtus metus. Tačiau iš privačių asmenų savivaldybė rinkliavą priversta išlupinėti teismuose. Prievolė iš poilsiautojų surinktą rinkliavą perduoti savivaldybei yra, tačiau už jos nevykdymą nenumatyta jokia administracinė atsakomybė.

Palangoje net ir verslininkai sumano pagalvės mokestį susižerti į savo kišenę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Palangoje net ir verslininkai sumano pagalvės mokestį susižerti į savo kišenę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Nov 13, 2015, 4:00 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 4:36 PM

Tad gudriausieji nusprendžia, kad gaunamų pinigų nėra reikalo ir grąžinti.

Šią savaitę Palangos savivaldybė išsiuntė 610 raginimų fiziniams ir juridiniams asmenims deklaruoti pas juos nakvojusių kurorto svečių skaičių.

„Raginimai deklaruoti savo svečius siunčiami tiems apgyvendinimo paslaugas teikiantiems privatiems asmenims, kurie turi tam verslo liudijimus“, – aiškino savivaldybės specialistė Žaneta Blochina.

Jie gali teigti, kad per visą vasarą nesulaukė nė vieno poilsiautojo, tačiau apie tai privaloma informuoti savivaldybę. Gavus „nulinę“ deklaraciją tektų įrodinėti, kad asmuo klientų turėjo.

„Mokesčių inspekcija mums suteikia verslo liudijimus išsiėmusių asmenų sąrašą. Tiesa, jis yra be jų adresų ir daugeliu atvejų raginimus deklaruoti tenka siųsti ten, kur buvo teikiamos paslaugos. Nors tuose būstuose niekas negyvena“, – guodėsi Ž.Blochina.

Nemažai yra ir tokių įmonių, kurios, nors ir deklaravusios priimtų svečių skaičių, nenori miestui grąžinti iš poilsiautojų surenkamų pinigų.

Savivaldybė jau du kartus padavė į teismą kelis viešbučius valdančią bendrovę „Tubinas International“, kuri nuo praėjusių metų rugpjūčio iki šiol miestui buvo įsiskolinusi beveik 7 tūkst. eurų.

Teismui patenkinus pirmąjį 3328 eurų ieškinį, verslininkai 2 tūkstančius eurų dalimis jau yra grąžinę.

Jie neslėpė, kad po 0,3 euro už nakvynę iš poilsiautojų buvo renkama, bet gaunami pinigai naudoti įmonės reikmėms, o dabar ji nebeturi apyvartinių lėšų.

Gerokai smulkesnių skolininkų yra ir daugiau, tačiau su visais bylinėtis savivaldybė nepajėgia.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.