Kas po skyrybų lieka buvusioms milijardierių žmonoms?

Dalis šių porų susituokė, kai vyras dar nebuvo uždirbęs milijonų. Kitos moterys tapo jau didžiulių turtų savininkų žmonomis. Turtuolių ir jų žmonų skyrybos trunka metų metus, nors kartais dėl turto dalybų nė netenka ginčytis – buvę sutuoktiniai susitaria taikiai.

Romanas ir Irina Abramovičiai.<br>ViDA Press nuotr.
Romanas ir Irina Abramovičiai.<br>ViDA Press nuotr.
Aleksejus Mordašovas.<br>ViDA Press nuotr.
Aleksejus Mordašovas.<br>ViDA Press nuotr.
Daniilas Chačaturovas.<br>ViDA Press nuotr.
Daniilas Chačaturovas.<br>ViDA Press nuotr.
Bernie ir Slavica Ecclestone'ai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Bernie ir Slavica Ecclestone'ai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Haroldas ir Sue Ann Hammai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Haroldas ir Sue Ann Hammai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Robertas ir Sheila Johnsonai.<br>ViDA Press nuotr.
Robertas ir Sheila Johnsonai.<br>ViDA Press nuotr.
Adnanas ir Soraya Khashoggi.<br>ViDA Press nuotr.
Adnanas ir Soraya Khashoggi.<br>ViDA Press nuotr.
Rupertas ir Anna Murdochai.<br>ViDA Press nuotr.
Rupertas ir Anna Murdochai.<br>ViDA Press nuotr.
Dmitrijus ir Jelena Rybolovlevai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dmitrijus ir Jelena Rybolovlevai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Alecas ir Jocelyn Wildensteinai.<br>ViDA Press nuotr.
Alecas ir Jocelyn Wildensteinai.<br>ViDA Press nuotr.
Steve'as ir Elaine Wynnai.<br>ViDA Press nuotr.
Steve'as ir Elaine Wynnai.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

2015-12-13 09:43, atnaujinta 2017-09-29 18:33

Alecas ir Jocelyn Wildensteinai

Skyrėsi 1997-1999 metais. Išmokėta buvusiai žmonai kompensacija – 2,5 mlrd. JAV dolerių bei 100 mln. JAV dolerių 13 metų kasmet.

Iki 1997 m. prancūzų Wildensteinų pavardė buvo žinoma tik meno kolekcionininkų gretose. Mat visą XX a. „Wildenstein&Co“ buvo laikoma sėkmingiausia ir įtakingiausia prekybos menu kompanija pasaulyje.

Tačiau po 1997-ųjų nugriaudėjo Aleco ir Jocelyn, kuri pasidariusi 30 plastinių operacijų mėgino tapti moterimi-kate, skyrybos. Štai tuomet apie Wildensteinus ėmė kalbėti ne tik meno žinovai, bet ir amerikiečių pokalbių laidų, kurių nuolatine viešnia tapo Jocelyn, žiūrovai.

2008 m., sulaukęs 68-erių, Wildensteinas mirė. O jo buvusi žmona ir toliau mėgaujasi prabangiu gyvenimu: jos telefono metų sąskaitos siekia 60 tūkst. JAV dolerių, o išlaidos maistui – 547 tūkst. JAV dolerių.

Rupertas ir Anna Murdochai

Skyrybos 1998-1999 metais. Žmonai išmokėta 1,7 mlrd. JAV dolerių kompensacija.

Magnato R.Murdocho turtas vertinamas 12,5 mlrd. JAV dolerių. Jam priklauso „News Corporation“, į kurią įeina kino studija „20th Century Fox“, leidykla „HarperCollins“, laikraščiai „The Wall Street Journal“, „The Times“, „The Sun“ ir „New York Post“.

1960-aisiais Rupertas vedė žurnalistę Anną Trov, kuri kadaise ėmė iš jo interviu. Santuoka, kurioje gimė trys vaikai, truko 32-ejus metus. Ji griuvo, kai Ruperto kelyje pasimaišė kita žurnalistė – 38-erių Wendi Deng.

Bernie ir Slavica Ecclestone'ai

Išsiskyrė 2008 metais. Vyras buvusiai sutuoktinei sumokėjo 1,2 mlrd. JAV dolerių kompensaciją.

Buvusi dizainerio Giorgio Armani mylimoji Slavica Ecclestone visiškai atitiko milijardierių žmonų įvaizdį.

Drauge su „Formulės-1“ prezidentu Bernie Ecclestone'u ji išgyveno 24 metus. Iškart po skyrybų, kurios jos vyrui atsiėjo 1,2 mlrd. JAV dolerių, Slavica sau pasidovanojo privatų lėktuvą už 60 mln. JAV dolerių, apie kurį seniai svajojo.

Haroldas ir Sue Ann Hammai

Išsiskyrė 2014-aisiais. Kompensacijos dydis – milijardas dolerių.

1998 m. naftos kompanijos „Continental Resources“ savininkas H.Hammas vedė savo kompanijos teisininkę Sue Ann. Nors santuokoje gimė dvi dukterys, pavadinti ją idealia nebūtų teisinga. Pirmą sykį sutuoktiniai skirtis mėgino praėjus vos metams nuo sutuoktuvių. Tąkart iniciatyvos ėmėsi Haroldas, pareikalavęs netgi psichiatrinės ekspertizės žmonai. Pora susitaikė, tačiau 2005 metais skyrybų prašymą padavė jau Sue Ann. Nuo to laiko jiedu kartu nebegyveno, o 2012 m. Sue Ann paskelbė apie vyro neištikimybę ir apie artėjančias galutines skyrybas.

Haroldas nepanoro dalies „Continental Resources“ akcijų perduoti buvusiai žmonai. Jis tikino, jog naftos verslo ėmėsi dar iki santuokos, o jo kompanijos akcijos kilo dėl priežasčių, kurios nuo jo nepriklausė – dėl brangusios naftos. Galiausiai turtai nebuvo padalinti po lygiai. Sue Ann atiteko milijardas dolerių ir du namai Oklahomoje bei ranča Kalifornijoje, kurių bendra vertė – 25 mln. JAV dolerių.

Sumneris ir Phyllis Redstone'ai

Išsiskyrė 2002 metais, kompensacijos dydis – milijardas JAV dolerių.

Grupės „Viacom“ įkūrėjas S.Redstone'as su būsimąją žmona Phyllis susipažino išsyk po karo. Jie susituokė 1947 metais ir drauge išgyveno 52 metus. Skyrybų priežastimi tapo žiniasklaidos magnato ryšiai su viena bendradarbių – prodiusere Christine Peters.

Kaip kompensacijos Phyllis iš vyro reikalavo 3 mlrd. JAV dolerių – kone pusės tuo metu jam priklausiusio turto.

Tai nebuvo pirmasis Phyllis mėginimas skirtis: prieš tai ji dukart buvo padavusi prašymus skyryboms – 1984 m. ir 1993 metais. Trečiąsyk skyrybos baigėsi tuo, kad moteris gavo milijardą dolerių kompensacijos mainais į pažadą, kad po vyro mirties ji nepretenduos į dalį jo turto.

Tais pačiais metais 79-erių Sumneris vedė mokytoją Paulą Fortunato. Tačiau santuoka netruko ir šešerių metų. Pamokytas ankstesnių skyrybų, S.Redstone'as dar prieš šią santuoką sudarė sutartį, pagal kurią antrajai žmonai sumokėjo vos 5 mln. JAV dolerių.

Adnanas ir Soraya Khashoggi

Išsiskyrė 1974 metais. Išmokėta 874 mln. JAV dolerių kompensacija.

A.Khashoggi turtus susikrovė Saudo Arabijos karališkajai šeimai pardavinėdamas ginklus.

Jis mokesčiams palankioje Šveicarijoje įregistravo kompaniją „Triad“. Jai priklausė bankai, viešbučiai ir dvarai skirtinguose pasaulio kampeliuose. Soraya, buvusi britė Sandra, už Adnano ištekėjo 1961 metais, tačiau 1974 metais santuoka iširo. 8-ajame dešimtmetyje jų skyrybos buvo laikomos pačiomis brangiausiomis istorijoje.

Nors skyrybos musulmoniškose šeimose – retenybė, Adnanas negalėjo susitaikyti su tuo, kad žmona pagimdė ne jo vaiką. DNR testas parodė, kad tikrasis dukters tėvas – britų parlamentaras Jonathanas Aitkenas.

Praėjus ketveriems metams po skyrybų A.Khashoggi vedė italę Laurą Biancolini, kuri priėmė islamą ir pasivadino musulmonišku vardu Lamia.

Steve'as ir Elaine Wynnai

Išsiskyrė 2010 metais. Išmokėta kompensacija – 750 mln. JAV dolerių.

Amerikiečio lošimų magnato S.Wynno ir jo žmonos Elaine istorija prasidėjo romantiškai. Jauni žmonės susitiko dar koledže: Steve'as buvo sumaniausias vaikinas kurse, o Elaine – grožio karalienė. Jiedu susituokė 1963 metais. Tačiau po 20 metų, 1986-aisiais, išsiskyrė.

Po penkerių metų Steve'as ir Elaine darsyk susituokė, tačiau neilgam: 2010 metais jų keliai ir vėl išsiskyrė. Steve'as vedė dar du kartus, o buvusi žmona daugiau nesiryžo tekėti.

Nepaisant visko, Elaine visuomet turėjo svarų balsą kompanijoje „Wynn Resort“ ir įėjo į direktorių tarybą. Šiandien šios moters turtas vertinamas 1,23 mlrd. JAV dolerių. Be to, kad Elaine gauna pajamas kaip direktorių tarybos narė, ji kolekcionuoja meno kūrinius.

Dmitrijus ir Jelena Rybolovlevai

Išsiskyrė 2008 metais. Kompensacija – 604 mln. JAV dolerių ir du namai Šveicarijoje.

Dmitrijus ir Jelena susituokė 1987 metais. Pora susilaukė dviejų dukterų. 2008 m. Jelena padavė prašymą skyryboms. Vėliau ji keliuose teismuose iš karto inicijavo turto dalybas. Jelena apkaltino vyrą, jog šis, stengdamasis išvengti turto dalybų, visus aktyvus įformino dukteriai skirtame pasitikėjimo fonde, tačiau iš tiesų ir toliau pinigus valdo Dmitrijus. 2010 m. Jelenai pateikus ieškinį teismas Šveicarijoje nurodė įšaldyti visus milijardieriaus aktyvus. J.Rybolovleva iškėlė versiją, jog jos buvęs vyras pardavė 63 proc. akcijų „Uralkalij“ ir 25 proc. „Silvinit“, o už gautus pinigus įsigijo brangaus nekilnojamojo turto.

Turtuolio atstovai savo ruožtu tikino, jog jis dar iki skyrybų proceso pasirūpino pasitikėjimo fondais vaikų labui.

2014 m. teismas Ženevoje nurodė Jelenai perleisti pusę savo turto – 4,5 mlrd. JAV dolerių bei kitą turtą. Šis sprendimas leido pakrikštyti Rybolovlevų skyrybų procesą brangiausiu istorijoje. Milijardierius teismo sprendimą apskundė, o antrosios instancijos teismas Jelenai tepriteisė 604 mln. JAV dolerių bei du namus Šveicarijoje.

Robertas ir Sheila Johnsonai

Išsiskyrė 2002 metais. Sumokėta 400 mln. JAV dolerių kompensacija.

Žiniasklaidos magnatas R.Johnsonas, įkūręs kabelinę televiziją „Black Entertainment“, iki savo sėkmės nuėjo ilgą kelią. Jo žmona visą tą laiką buvo greta jo. Judviejų santuoka truko 33 metus, tačiau galiausiai Sheila padavė pareiškimą skirtis teigdama, kad jų charakteriai nesutampa.

Po skyrybų gavusi 400 mln. JAV dolerių, Sheila tapo pirmąją afroamerikiete moterimi, kuriai priklauso trys profesionalūs sporto klubai: ledo ritulio klubas „Washington Capitals“ bei krepšinio – „Washington Wizard“ ir „Washington Mystics“. Gyvenimas iškrėtė pokštą – dabar ši veikli moteris ištekėjo už teisėjo, kuris nagrinėjo jos skyrybų bylą.

Romanas ir Irina Abramovičiai

Išsiskyrė 2007 m. Kompensacijos dydis – 300 mln. JAV dolerių.

Per 16 metų, kiek Romanas gyveno su Irina, iš kooperatyvo „Ujut“, gaminusio guminius žaisliukus, direktoriaus jis tapo prekiautoju nafta, „Sibneft“ ir „Evraz“ valdytoju, meno kūrinių kolekcininku, Čiukotkos gubernatoriumi ir anglų futbolo klubo „Chelsea“ savininku.

Irina dėl šeimos buvo metusi orlaivio palydovės darbą ir pagimdė penkis vaikus.

Skyrybų link šeima pasuko, kai ėmė sklisti kalbos apie Romano santykius su Darja Žukova.

Išsiskyrusi Irina gavo 300 mln. JAV dolerių, taip pat vyrui nurodyta padengti visas išlaidas, susijusias su vaikų išlaikymu.

Michaelas ir Maya Polsky

Išsiskyrė 2006 m. Skyrybų kompensacija – 184 mln. JAV dolerių.

Išeiviai iš Sovietų Sąjungos Michaelas ir Maya Polsky susipažino ir susituokė Kijeve aštuntajame dešimtmetyje. Kai 1976 m. sutuoktiniai emigravo į JAV, jų turtas tebuvo keturi lagaminai ir 500 JAV dolerių grynaisiais abiem. Tačiau labai greitai jų reikalai ėmė taisytis. Devintojo dešimtmečio viduryje Michaelas įkūrė kompaniją „SkyGen Energy“, tapusia viena didžiausių nepriklausomų elektros gamintojų JAV.

Maya atidarė paveikslų galeriją.

Skyryboms pora ryžosi praėjus 30 metų po atvykimo į JAV.

Borisas ir Galina Berezovskiai

Išsiskyrė 2011 metais. Skyrybų kompensacija – 160-350 mln. JAV dolerių.

Galiną Bešarovą Borisas vedė 1991 m. Ji tapo antrąja šio vyro žmona. Santuokoje gimė du vaikai. Nors B.Berezovskis su G.Bešarova negyveno nuo 1993 metų, skyrybos buvo įformintos tik 2011 metais.

Teigiama, kad Galina iš vyro išsireikalavo apie 350 mln. JAV dolerių, tačiau pati moteris, kalbėdama su draugais, tikino negavusi nieko.

Vladislavas ir Jekaterina Doroninai

Išsiskyrė 2009 m. Kompensacija – 10 mln. JAV dolerių.

Jelena prieštaravo skyryboms, nors visuomenėje garsiai kalbėta apie milijonieriaus romaną su modeliu Naomi Campbell. Turint omeny, kad santuoka buvo įregistruota JAV, žmona galėjo pretenduoti į pusę sutuoktinio turto. Tačiau Doroninui pavyko susitarti dėl 10 mln. JAV dolerių kompensacijos žmonai.

Vladimiras ir Natalija Potaninai

Išsiskyrė 2013 metais. Kompensacija – 380 mln. rublių ir trys žemės sklypai su pastatais Pamaskvėje.

Natalija ir Vladimiras kartu buvo nuo 1983 metų. Jie užaugino tris vaikus.

Savo turtą verslininkas nusprendė atiduoti labdarai. Jam liko 406,9 kv. metrų butas Maskvoje ir Šventosios Tamaros koplyčia Anosino kaime.

Į teismą skyrybų kreipėsi Vladimiras.

Aleksejus ir Jelena Mordašovai

Išsiskyrė 1996 metais. Kompensacija – 8,9 mln. dar nedenominuotų rublių ir dar po 6 tūkstančius dolerių kasmet.

Vologdos srityje esančios plieno ir kasybos įmonės „Severstal“ tarybos direktorius Aleksejus Mordašovas po skyrybų turėjo kas mėnesį mokėti sūnui alimentus – 8,9 mln. nedenominuotų rublių, kurie po krizės 1998-aisiais virto 320 dolerių, ir dar po 6 tūkst. dolerių kasmet.

Be to, J.Mordašovai atiteko trijų kambarių butas Vologdos srityje, kurio vertė tuomet buvo apie 10 tūkst. dolerių, taip pat 1993 metų automobilis VAZ-2109. 2001-aisiais J.Mordašova nutarė nuginčyti ankstesnį sprendimą ir pareikalavo iš buvusio vyro 32,5 proc. akcijų įmonėje „Severstal“, taip pat padidinti alimentų sumą iki 80 mln. dolerių per metus (tuomet tai buvo ketvirtis A.Mordašovo pajamų). J.Mordašova bylą pralaimėjo.

Daniilas Chačaturovas, dvejos skyrybos

Su Ana Chačaturova išsiskyrė 2007 metų rugpjūtį. Žmonai nepavyko prisiteisti pusės turto, ji tegavo alimentus.

Su Uljana Sergejenko išsiskyrė 2015-aisiais, kompensacija buvusiai sutuoktinei – ketvirtis vyro pajamų.

Didžiausios Rusijos valstybinės draudimo bendrovės „Rosgosstrach“ generalinio direktoriaus Daniilo Chačaturovo turtas, kai skyrėsi su pirmąja žmona Ana, siekė 1,3 mlrd. dolerių. Prieš skyrybas „Rosgosstrach“ biure pora pasirašė dokumentą, kad nėra turto, kurį reikėtų dalytis skyrybų atveju, taip pat kad trejus metus prieš skyrybas jiedu gyveno atskirai.

A.Chačaturovos advokatai pareškė, kad jų klientė buvo priversta pasirašyti tą dokumentą, kad gautų alimentus 14 metų sūnui išlaikyti. Netrukus buvusi žmona padavė ieškinį – ji nutarė siekti pusės D.Chačaturovo turto, taip pat dalį „Rosgosstrach“ akcijų. 2008-aisiais teismas atmetė visus jos reikalavimus.

Netrukus po skyrybų D.Chačaturovas vedė dizainerę Uljaną Sergejenko. 2011-aisiais vyras padėjo žmonai įkurti savo mados namus, rengti pristatymus Paryžiuje, U.Sergejenko kurtus drabužius dėvėjo Lady Gaga, Rihanna ir Kim Kardashian.

2015-aisiais pora išsiskyrė. U.Sergejenko gaus ketvirtį buvusio sutuoktinio pajamų kaip alimentus judviejų šešiametei dukteriai Vasilisai išlaikyti. Buvusi žmona nereikalavo padalyti turtą.

Parengta pagal „Forbes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.