Jei kitąmet pensija padidės 8 eurais, ką pirks senoliai?

Žmonėms reikia pagalbos 

Vidutinę senatvės pensiją, turint būtinąjį stažą, gauna apie 857 tūkst. gyventojų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vidutinę senatvės pensiją, turint būtinąjį stažą, gauna apie 857 tūkst. gyventojų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 1:12 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 7:05 AM

Pensijų didinimui iš „Sodros“ biudžeto kitąmet reikės 74,1 mln. eurų, o iš valstybės biudžeto – 11 mln. eurų. Šios lėšos jau yra numatytos.

Ministerija siūlo bazinę pensiją padidinti 4 eurais iki 112 eurų, maksimalią neperskaičiuotą pensiją – 9 eurais iki 245 eurų, einamųjų 2016 metų draudžiamųjų pajamų dydį – 11 eurų iki 445 eurų.

Vidutinę senatvės pensiją, turint būtinąjį stažą, gauna apie 857 tūkst. gyventojų.

Taip pat didės pašalpų, išmokų (ligos, motinystės, nelaimingų atsitikimų darbe, profesinės ligos ir kitų) minimalūs ir maksimalūs dydžiai, valstybinės šalpos išmokos, pareigūnų ir karių valstybinės pensijos.

„Sodros“ biudžeto deficitas 2016 metais turėtų siekti 95,494 mln. eurų – maždaug 48 proc. mažiau nei šiemet. Planuojamos „Sodros“ pajamos yra 3,344 mlrd. eurų, išlaidos – 3,439 mlrd. eurų, arba atitinkamai 2 proc. daugiau ir 0,6 proc. mažiau.

Didžioji „Sodros“ biudžeto išlaidų dalis kitąmet tradiciškai teks pensijoms.

Biudžetą pasirašys 

Lietuvos prezidentė teigia pasirašysianti jos kritikuotą kitų metų biudžetą, kuris, anot Dalios Grybauskaitės, numato papildomas lėšas žmonių socialinei apsaugai bei šalies gynybai.

„Taip, patekome į tą vadinamą rizikos zoną, kadangi mūsų išlaidos šiek tiek pradeda kelti nerimo Europos Komisijai ir mūsų ne tik tarptautiniai įsipareigojimams, bet ir mūsų pačių prisiimtiems įstatymams.

Bet aš tokį biudžetą pasirašysiu, jis yra būtinas. Mums reikia ne stabdyti ir netrukdyti, mums reikia dirbti, mums reikia modernizuoti kariuomenę, mums reikia padėti žmonėms, nes ten (2016 metų biudžete – BNS) yra numatytas ir MMA didėjimas, ir pensijų, nors ir nedidelis, bet didėjimas“, – antradienį lankydamasi Karaliaus Mindaugo husarų batalione Panevėžyje žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Žmonėms reikia pagalbos 

Anot jos, pensijoms esant vienoms mažiausių regione, kitų metų biudžete įtvirtintas socialinis aspektas yra labai svarbus.

„Todėl aš jo (kitų metų biudžeto – BNS) negaliu stabdyti, nes mūsų žmonėms reikia papildomos pagalbos ir papildomo palaikymo, ir tai bus padaryta“, – kalbėjo šalies vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.