Euras su doleriu baigia nustekenti rublį

Mąžtančios naftos kainos tempia paskui save ir priklausomą nuo gamtinių išteklių Rusijos rublį, rašo portalas „News. ru“. Gruodžio 22-osios vakare šios šalies valiuta gerokai susilpnėjo dolerio ir euro atžvilgiu. Kaip informuoja Maskvos biržos svetainė, 18.41 val. Maskvos laiku (17.41val. Lietuvos laiku) euras peršoko 78 rublių kartelę – tuo laiku vienas euras kainavo 78 rublius ir 7 kapeikas, o vienas doleris – 71 rublį ir 16 kapeikų.

Rublį spaudžia vėl krintančios pasaulinės naftos kainos, kurios pasiekė rekordines žemumas per pastaruosius 11 metų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rublį spaudžia vėl krintančios pasaulinės naftos kainos, kurios pasiekė rekordines žemumas per pastaruosius 11 metų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2015, 8:28 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 8:53 PM

Ekspertai pažymi, kad rublį spaudžia vėl krintančios pasaulinės naftos kainos, kurios pasiekė rekordines žemumas per pastaruosius 11 metų. Griūtis prasidėjo po to, kai JAV prezidentas Barackas Obama panaikino 40 metų galiojusį draudimą eksportuoti amerikietišką naftą.

Praėjusią savaitę tarptautinė reitingų agentūra „Moody's“ pablogino naftos kainų prognozę 2016 metams. Amerikos finansinis konglomeratas „Bank of America Merrill Lynch (BofA/ML)“ padarė prielaidą, kad Rusijos valiuta gali susilpnėti iki 168 rublių už dolerį, jeigu pasaulinės naftos kainos nukris iki 30 dolerių už barelį.

Be to, kaip jau buvo rašyta, Europos Sąjunga nusprendė pratęsti dar pusmečiui – iki 2016 metų liepos 31 dienos – Rusijai paskelbtas sankcijas. Tad artėjant šventėms – ne pyragai. Kaip ir kai kuriose kitose šalyse, pavyzdžiui, Venesueloje. Dėl kritusių naftos kainų iš naftos eksporto gyvenančioje šalyje kilo ekonominė krizė, ji susiduria su rimtomis problemomis – ten jau trūksta pagrindinių maisto produktų: pieno, ryžių, aliejaus ir kitų. Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.