Amžiaus vestuvės: už kiek jas švenčia milijonieriai ir įžymybės

Vienu ryškiausių šių metų įvykių tapo prabangios Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo ir šokio ant ledo olimpinės čempionės Tatjanos Navkos vestuvės. Jos vyko Sočyje ir visuomenėje sukėlė didelį rezonansą, o brangios dovanos ir jaunavedžių medaus mėnuo privertė daugelį skaičiuoti, kiek gi gali uždirbti valdininkas D.Peskovas. „Amžiaus vestuvių“ kaina iki šiol nėra žinoma.

Dmitrijus Peskovas ir Tatjana Navka. Vestuvių išlaidos: 600 tūkst. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Dmitrijus Peskovas ir Tatjana Navka. Vestuvių išlaidos: 600 tūkst. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Shristi Mittal ir Gulrajus Behlas. Vestuvių išlaidos: 82 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Shristi Mittal ir Gulrajus Behlas. Vestuvių išlaidos: 82 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vanisha Mittal ir Amitas Bhatia. Vestuvių išlaidos: 60 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vanisha Mittal ir Amitas Bhatia. Vestuvių išlaidos: 60 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Andrejus Melničenko ir Aleksandra Nikolič. Vestuvių išlaidos: 30 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Andrejus Melničenko ir Aleksandra Nikolič. Vestuvių išlaidos: 30 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Priya Sachdev ir Vikramas Chatvalas. Vestuvių išlaidos: 20 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Priya Sachdev ir Vikramas Chatvalas. Vestuvių išlaidos: 20 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Chelsea Clinton ir Marcas Mezvinsky. Vestuvių išlaidos: 5 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Chelsea Clinton ir Marcas Mezvinsky. Vestuvių išlaidos: 5 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Liza Minnelli ir Davidas Gestas. Vestuvių išlaidos: 3,5 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Liza Minnelli ir Davidas Gestas. Vestuvių išlaidos: 3,5 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Heather Mills ir Paulas McCartney. Vestuvių išlaidos: 3 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Heather Mills ir Paulas McCartney. Vestuvių išlaidos: 3 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Seanas Parkeris ir Alexandra Lenas. Vestuvių išlaidos: 9 mlrd. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Seanas Parkeris ir Alexandra Lenas. Vestuvių išlaidos: 9 mlrd. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas ir Melania Knauss: vestuvių išlaidos: 1 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas ir Melania Knauss: vestuvių išlaidos: 1 mln. dolerių<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Dec 27, 2015, 5:14 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 4:31 AM

Tačiau ne visi slepia laikrodžių, žiedų ir suknelių kainas. „Forbes.ru“ suskaičiavo milijonierių ir garsenybių vestuvių išlaidas. Tarp jų prabanga ir užmojais išsiskyrė Kėdainių trąšų fabriko „Lifosa“ savininko Aleksejaus Melničenko vestuvės.

Donaldas Trumpas ir Melania Knauss

Vestuvių išlaidos: 1 mln. dolerių

Milijardieriui, JAV prezidento posto siekiančiam Donaldui Trumpui 2005 metais įvykusios vedybos su modeliu Melania Knauss buvo trečiosios.

Šį kartą jos buvo atšvęstos su ne mažesne prabanga, nei ankstesnės. Christiano Dioro suknelė nuotakai kainavo 100 tūkst. dolerių. Pokylių salė buvo papuošta 10 tūkst. gėlių, o svečiai buvo vaišinami juodaisiais ikrais ir tortu, kurį užgėrė „Grand Marnier“ likeriu ir „Cristal“ šampanu.

Vedybų ceremonija įvyko Majamyje, Bethesda-by-the-Sea bažnyčioje. Po tuoktuvių jaunavedžiai nuvyko į Palm Byčą, kur D.Trumpo viloje jų laukė apie 400 svečių. Toliau iškilmės persikėlė į „Маr-а-Lago“ pokylių salę.

Shristi Mittal ir Gulrajus Behlas

Vestuvių išlaidos: 82 mln. dolerių

2013 gruodį Indijos investicijų bankininkas Gulrajus Behlas vedė Indijos plieno magnato Lakshmi Mittalo dukterėčią ir verslininko Pramodo Mittalo dukterį Shristi Mittal. Tris dienas Barselonoje trukusios vestuvės jaunosios ir jaunikio šeimai kainavo 82 mln. dolerių.

Pagrindinės iškilmės vyko Katalonijos Nacionaliniame menų muziejuje, kuris buvo uždarytas ekskursijoms. Vyriausiuoju vestuvių virėju tapo Sergi Arola – jo restoranas „Аrоlа“ turi dvi „Michelin“ žvaigždes. 1000 svečių, kurie susirinko į vestuves, galėjo paskanauti tapas užkandėlių, keptų bulvių patatas bravas su česnakiniu ir aštriu pomidorų padažais, vegetariškų pyragėlių, kaštonų kremo. Svečius aptarnavo apie 200 virėjų ir liokajų iš Indijos ir Tailando.“Dom Perignon“ ir „Ruinart“ šampanui buvo išleista apie 160 tūkst. dolerių, šešiaburis vestuvių tortas svėrė 60 kilogramų. 

Vestuvių metu svečiai apsistojo dviejuose geriausiuose miesto viešbučiuose — „Hotel Arts“ ir „W Barcelona“.

Vanisha Mittal ir Amitas Bhatia

Vestuvių išlaidos: 60 mln. dolerių

Vanisha Mittal ilgą laiką lyderiavo geidžiamiausių nuotakų sąraše: Indijos plieno magnato Lakshmi Mittalo duktė gavo milijardais skaičiuojamą kraitį. 2004 metais tėvas palaimino Vanishos santuoką su bankininku Amitasu Bhatia. Vestuvių iškilmės, kurių vieta buvo pasirinktas Paryžius, truko savaitę. Ten buvo pristatyta apie 1000 giminaičių ir poros draugų. Kvietimus jie gavo iš sidabro nulietose dėžutėse. Visos pakviestos damos dovanų gavo papuošalų prikrautas, įžymių dizainerių vardines rankines.

Svečiai iškylavo Tuileries sode, į kurį tomis dienomis neįleido kitų lankytojų, mėgavosi įspūdingais fejerverkais Eifelio bokšto prieigose, svečius linksmino „Moulin Rouge“ kabareto šokėjos ir Austrijos atlikėja Kylie Minogue. Iškilmėse buvo išgerta apie 5 tūkst. butelių „Château Mouton-Rothschild“ vyno ir suvalgyta kelios dešimtys kilogramų ikrų. Per tris iškilmių dienas buvo patiekta 6 tūkst. patiekalų, 300 svečių-vegetarų vaišės kiekvieną dieną buvo pristatomos lėktuvais.

2013 metais Vanisha kreipėsi dėl skyrybų.

Andrejus Melničenko ir Aleksandra Nikolič

Vestuvių išlaidos: 30 mln. dolerių

Nuolatinis „Forbes“ skelbiamų turtuolių sąrašo dalyvis, „Eurochem“ direktorių tarybos pirmininkas, Kėdainių trąšų fabriko „Lifosa“ savininkas Andrejus Melničenko 2005 metais nusprendė susieti savo gyvenimą su Jugoslavijos modeliu ir merginų grupės nare Aleksandra Nikolič. Jie ne tik susirašė, bet ir tuokėsi koplyčioje, kurią specialiai tam tikslui išardė ir iš Pamaskvės pervežė į Žydrąją Pakrantę, Antibes. Ten privačiu lėktuvu buvo atskraidintos Christina Aguilera ir Whitney Houston: dainininkės už pasirodymą gavo po 3,5 mln. dolerių. Prie jų prisijungė Julio ir Enrique Iglesias, cerkvės giedoriai ir kazokų choras. Vaišes svečiams gamino žinomas prancūzų virėjas Alainas Ducasse. 

Į vestuves, kurios truko kelias dienas, buvo pakviesta 300 svečių. Viešbutyje jų laukė dovanos: moterų — vakarinės suknios, vyrų — Armani smokingai. Nuotaka vilkėjo Veros Wang suknelę. Fotografo, kurio specializacija – mados žurnalų viršelio nuotraukos, paslaugos kainavo 500 tūkst. dolerių.

Priya Sachdev ir Vikramas Chatvalas

Vestuvių išlaidos: 20 mln. dolerių

Modelis Priya Sachdev ir buvęs aktorius, milijonierius Vikramas Chatvalas susituokė 2006 metų vasarį. Vikramas, kaip ir jo tėvas, valdo viešbučius ir restoranus, kurie išsibarstę po visą pasaulį. Jie gyvena JAV. 

Vestuvės vyko trijuose Indijos miestuose ir truko dešimtį dienų. Svečiai, atvykę iš kitų šalių gavo kelionių vadovus apie Indijos istoriją ir sikhų bendruomenės, kuriai priklauso Santo Singho Chatvalo šeima, tradicijas. Svečius linksmino polo žaidynės su drambliais, buvo surengtas kostiumų balius plaukiojančiuose Mughal rūmuose.

Santuokos ceremonija įvyko „Taj Palace“ viešbutyje. Į ją atvyko buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas ir jo žmona Hillary, modelis Naomi Campbell, aktorius Harrisonas Fordas, plieno magnatas Lakshmi Mittalas, Indijos premjeras Manmohanas Singhas. Iš viso vestuvėse dalyvavo daugiau kaip 600 svečių iš 26 šalių.

Sutuoktiniai 2011 metais išsiskyrė.

Chelsea Clinton ir Marcas Mezvinsky

Vestuvių išlaidos: 5 mln. dolerių

Vienintelės buvusio JAV prezidento duktės vestuvės vyko laikantis padidinto saugumo reikalavimų.

Chelsea Clinton ir bankininkas Marcas Mezvinsky susituokė Niujorko valstijoje, Reinbeko mieste. Tam, kad paparaciai negalėtų pakliūti į ceremoniją ir vakarėlį, į miestą vedantys keliai buvo uždaryti, virš jo užblokuota skrydžių erdvė, o svečiams buvo išduotos specialios identifikavimo apyrankės. Chelsea vilkėjo „Vera Wang“ prekės ženklo įkūrėjos ir Clinton šeimos draugės Veros Wang suknelę. Prie ištaigingų vaišių triūsė trys didelės maitinimo kompanijos. Jų paslaugos iš viso kainavo 750 tūkst. dolerių. Būsimieji sutuoktiniai ištikimybę vienu metu prisiekė ir prieš pastorių ir prieš rabiną, nes Chelsea yra metodistė, O Marcas – žydas.

Liza Minnelli ir Davidas Gestas

Vestuvių išlaidos: 3,5 mln.dolerių

Filmo „Kabaretas“ žvaigždės ir amerikiečių prodiuserio vestuvės dažnai lyginamos su „Grammy“ apdovanojimų ceremonija: Niujorko viešbučio „Regent“ foje susirinko kino ir muzikos pasaulio įžymybės. Svečius linksmino Tony Bennettas, šokių aikštelėje sukosi Diana Ross ir Mia Farrow, pabroliu ir pamerge buvo nuotakos draugai Michaelis Jacksonas ir Elizabeth Taylor. Jaunavedžiai savo sąjungą sutvirtino aistringu bučiniu ir, aidint aplodismentams, prapjovė 40 tūkst. dolerių vertės tortą. Ant satino pagalvėlės, kurią gavo kiekvienas svečias, buvo parašyta: „Liza ir Davidas visiems laikams“. Tačiau drąsiai prognozei nebuvo lemta išsipildyti: L.Minnelli ir D.Gestas po pusantrų metų paskelbė apie skyrybas. Jų skyrybos buvo lydimos skandalingo teismo proceso dėl turto.

Heather Mills ir Paulas McCartney

Vestuvių išlaidos: 3 mln. dolerių

Paulo McCartney sprendimas vesti Heather Mills sukėlė nevienareikšmę reakciją tiek tarp muzikanto gerbėjų, tiek tarp jo šeimos narių. Daugelis įtarinėjo nuotaką, kad jos motyvas – ne meilė, o godumas. Vienok, ginčytis su seru Paulu buvo beprasmiška ir 2002 birželį viduramžiškoje airiškoje pilyje jis ištarė stebuklingąjį „taip“. Indiško stiliaus vestuvėse skambėjo „The Beatles“ hitai, o tarp svečių sukinėjosi Ringo Starras. Vakare svečius linksmino fejerverkai, kurie kainavo 100 tūkst. dolerių. P. McCartney atsisakė pasirašyti vedybų kontraktą: neva, jo ir H.Mills jausmų negalima išmatuoti pinigais. Ilgainiui muzikantas save kaltino už trumparegiškumą: po skyrybų kažkada mylėta sutuoktinė stengėsi prisiteisti didžiąją jo turtų dalį.

Seanas Parkeris ir Alexandra Lenas

Vestuvių išlaidos: 9 mln. dolerių

Milijardierius, „Facebook“, „Plaxo“ ir „Napster“ įkūrėjas S.Parkeris ir jo išrinktoji Alexandra Lenas, susituokę 2013 metais, iš pradžių ketino tuoktis serialo „Sostų karai“ stiliumi. Bet paskui jas papildė elementais iš kitų holivudinių sagų. Finale Kalifornijos Big Suro draustinyje buvo pastatytos dekoracijos, kurios kainavo 1 mln. dolerių. Vestuvių svečių apdarus siuvo trilogijos „Žiedų valdovas“ kostiumų dailininkė, Oskaro premijos laureatė Ngilu Dixon. O pakvietimus jaunavedžiai išsiuntinėjo užrašytus ant senovinių pergamentų imitacijų.

Žurnalo „People“ duomenimis, iš viso iškilmėms S.Parkeris išleido 9 mlrd.dolerių. Ištaiginga ceremonija negalėjo likti nepastebėta: be aukštuomenės kronikos reporterių, į ją atkreipė dėmesį Kalifornijos valdžia. S.Parkeriui teko sumokėti 2,5 mln. dolerių baudą už neteisėtą ceremoniją draudžiamoje teritorijoje.

Dmitrijus Peskovas ir Tatjana Navka

Vestuvių išlaidos: 600 tūkst. dolerių

Dmitrijus Peskovas ir šokio ant ledo olimpinė čempionė Tatjana Navka susituokė rugpjūčio 1 dieną Sočyje. Jų vestuvėse dalyvavo daugiau kaip 100 svečių: tarp jų buvo politikai, valdininkai, sportininkai ir pramogų verslo atstovai. Rugpjūčio 2 dieną Kovos su korupcija fondo įkūrėjas A.Navalnas savo svetainėje paskelbė poros vestuvinę nuotrauką ir atkreipė dėmesį į laikrodį ant D.Peskovo rankos. Opozicionierius pranešė, kad laikrodis „Richard Mille RM 52-01“ , kurio yra pagaminta tik 30 vienetų, kainuoja 37 mln. rublių.

A.Navalnas priminė, kad remiantis 2014 metų pajamų deklaracija, D.Peskovo pajamos siekė 9,184 mln. rublių. Iš karto po šios opozicionieriaus publikacijos D.Peskovas pranešė, kad laikrodį jam padovanojo T.Navka. „Tai – Tanios dovana“, – sakė jis.

Vėliau A.Navalnas savo tinklaraštyje paskelbė, kad D.Peskovas ir T.Navka leidžia medaus mėnesį prie Sardinijos krantų plaukiojančioje jachtoje „Maltese Falcon“, kurios nuoma per savaitę kainuoja 26 mln. rublių. 

Nėra žinoma tiksliai, kiek kainavo D.Peskovo ir T.Navkos vestuvės. Jas apytiksliai apskaičiavo verslininkas Alfredas Kochas. Jo teigimu, vestuvės kainavo apie 600 tūkst. dolerių.

Parengė Eugenija Grižibauskienė  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.