Septyni gyvenimo būdo pokyčiai, padėsiantys uždirbti daugiau

Sakoma, kad sėkmė yra įgūdis, kurį galima įvaldyti. Tuo šventai įsitikinęs rašytojas T.Harvas Ekeris, kuris savo knygoje „Milijonieriaus proto paslaptys“ rašo, jog jei žmogus nori tapti turtingas, jis gali to išmokti, o tam gali padėti keleto įpročių pakeitimas. Pateikiame septynis patarimus, kurie išmokys padidinti savo pajamas.

Pasinerkite į knygas apie investavimą ar sėkmės lydimų žmonių biografijas.<br>„123rf.com“ nuotr.
Pasinerkite į knygas apie investavimą ar sėkmės lydimų žmonių biografijas.<br>„123rf.com“ nuotr.
Keletas naujų įpročių gali padėti jums uždirbti daugiau.<br>M.Patašiaus nuotr.
Keletas naujų įpročių gali padėti jums uždirbti daugiau.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 3, 2016, 4:11 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 12:25 AM

Leiskite laiką su tais, kuriais žavitės

Vienas garsiausių pasaulio pramonininkų Andrew Carnegie pradėjo savo verslą nuo pamatų, kurie vėliau jam padėjo tapti turtingiausiu žmogumi Amerikoje. Pasak jo, turtus jam atnešė buvimas tarp žmonių, kurie pasižymi aštriu protu, yra talentingi ir kūrybingi. Bendravimas su tokiais žmonėmis ne tik įkvepia, ilgainiui tampame panašesni į juos, randame bendrumų, todėl turtingi žmonės dažniausiai bendrauja su kitais turtingaisiais.

„Buvimas tarp žmonių, kuriems sekasi geriau nei jums, gali pakeisti jūsų požiūrį ir galiausiai padidinti jūsų pajamas. Milijonieriai kitaip vertina pinigus nei vidurinė klasė, todėl būnant tarp jų galima išties daug pasimokyti“, – portalui „businessinsider.com“ teigė milijonierius ir rašytojas Steve'as Sieboldas.

Susiraskite papildomą darbą

Jei norite uždirbti daugiau, yra paprasta išeitis – dirbkite daugiau, tokiu būdu gausite ne tik papildomų pinigų. Papildomai darbuodamiesi kitur pasisemsite patirties, įgysite daugiau įgūdžių, ypač jei pasirinksite visai kitą veiklos sritį, be to, praplėsite savo pažįstamų ratą. Papildomas darbas taip pat yra puikus būdas uždirbti iš jums jau patinkančios veiklos, pavyzdžiui, fotografijos, muzikavimo, mokymo.

Daugiau skaitykite

Turtingieji mieliau renkasi išsilavinimą negu pramogas – jei norite būti vienas iš jų, verčiau išjunkite televizorių ir pasinerkite į knygas apie investavimą, išlaidų tvarkymą ar sėkmės lydimų žmonių biografijas. „Pirmas dalykas, kurį pamatysite užėję į turtingų žmonių namus, bus didžiulė biblioteka knygų, kurios padėjo pelnyti sėkmę“, – teigė S.Sieboldas. Vienas tokių pavyzdžių – milijardierius Warrenas Buffettas, kuris didžiąją savo darbo dienos dalį skiria skaitymui.

Išeikite iš komforto zonos

Jei norite, kad jus lydėtų sėkmė, kad uždirbtumėte daugiau pinigų ir tobulėtumėte, turite įprasti prie dalykų, kurie kelia diskomfortą. Teigiama, kad kai kuriems turtingiesiems kur kas mielesnis yra nežinomybės jausmas. „Fizinis, psichologinis ir emocinis komfortas yra vidurinės klasės siekiamybė. Tuo metu žmonės, pasiryžę tapti milijonieriais, greitai supranta, kad dėl sėkmės reikės tapti drąsesniems ir ryžtingesniems“, – rašo S.Sieboldas.

Rašytojas rekomenduoja susidaryti sąrašą dalykų, kuriuos privalote padaryti, kad galėtumėte užtikrinti savo finansinę sėkmę ateityje.

Pradėkite savo dieną anksčiau

Anksčiau dieną pradėję žmonės imasi produktyvios veiklos – atsako į elektroninius laiškus, sportuoja, skaito ar medituoja. Tokia veikla jiems padeda ne tik jaustis sveikesniems, bet ir laimingesniems. Kai kurie turtingi ir didelę galią turintys žmonės taip pat pradeda savo dieną kur kas anksčiau negu visi kiti, tad kodėl ir jums nepabandžius nusistatyti žadintuvo pusvalandžiu ar valanda anksčiau?

Rinkitės investavimą

Vienas efektyviausių būdų uždirbti daugiau pinigų yra juos investuoti ir šia veikla reikia užsiimti kaip įmanoma anksčiau. „Milijonieriai kasmet investuoja apie 20 procentų savo pajamų. Kiekvienais metais šių žmonių turtai yra matuojami ne pelnu, bet santaupomis ir investicijų grąža“, – teigė Ramitas Sethis, „New York Times“ bestselerio „Išmokysiu jus būti turtingus“ autorius.

Šauniausia investavimo dalis yra tai, jog neprivalu būti turtingam, kad galėtum investuoti – tereikia kas mėnesį ar savaitę atsidėti tam tikrą sumą pinigų, kurie vėliau bus panaudojami.

Užsibrėžkite savo tikslus

Jei norite uždirbti daugiau pinigų, turite būti užsibrėžę aiškius tikslus ir turėti planą, kaip juos galėsite įvykdyti. Pasak verslininko ir rašytojo T.Harvo Ekerio, viena dažniausių priežasčių, kodėl daugelis negauna to, ko nori, yra tai, jog jie tiesiog nežino, ko iš tikrųjų siekia.

Turtingieji yra visai kitokie – jie yra nusibrėžę aiškius tikslus. Rašytojas rekomenduoja užsirašyti penkis pagrindinius savo tikslus ir laiką, per kurį juos turite pasiekti. Svarbu įvertinti savo svajones realistiškai, tačiau tuo pat metu nebijoti rizikuoti.

Parengta pagal businessinsider.com

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.