Verslui paskolas lietuviai teiks kartu su latviais

Latvių sutelktinio finansavimo platforma „Mintos“ ir lietuvių kredito unija „Mano unija“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Ja remiantis, nuo šiol, Vilniuje ir jo apylinkėse „Mano unija“ nariams teikiamas verslo paskolas bus galima gauti naudojant ir „Mintos“ platformą.

V.Olšauskas ir M.Sulte.<br>Organizatorių nuotr.
V.Olšauskas ir M.Sulte.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2016, 2:44 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 9:16 PM

„Per kelis mėnesius investicijos į paskolas mažoms ir vidutinėms įmonėms „Mintos“ platformoje jau pasiekė beveik 1 mln. eurų. Džiaugiamės pradėję bendradarbiauti su „Mano unija“, kadangi nuo šiol mažoms ir vidutinėms įmonėms Lietuvoje galėsime suteikti žymiai daugiau paramos,“ – teigė sutelktinio finansavimo platformos „Mintos“ generalinis direktorius Martins Sulte.

Jo teigimu, kredito unijos darbą galima prilyginti banko darbui, tačiau šiuo atveju plėtojama konkretaus regiono ekonomiką, todėl daugiau individualiai dirbama su klientais. 

Platformoje „Mano unija“ verslo paskolas teiks naudodama užstatomą nekilnojamąjį turtą ir savininkų asmenines garantijas. Paskolų sumos sieks 10-100 tūkst. eurų. Grąžinimo terminai bus nuo 6 mėn. iki 5 metų.

Teigiama, kad teikiamų paskolų rizika bus labai maža. Planuojama, kad vidutiniškai jų grynasis metinis pelningumas sieks 9 proc.

„Lietuvoje trūksta galimybių, leidžiančių finansuoti mažas ir vidutines įmones. Beveik kasdien mes sutinkame verslininkus, kuriems verslo ir idėjų įgyvendinimui sudėtinga gauti reikiamų lėšų. Todėl nuolat ieškome galimybių, leidžiančių pasiūlyti naujus sprendimus, kurie galėtų ne tik išspręsti problemas, bet ir suteikti galimybę skleisti verslumo dvasią mūsų šalyje. Manau, kad partnerystė su „Mintos“ labai padės įgyvendinant šią misiją“, – sakė „Mano unija“ paskolų komiteto pirmininkas Vytautas Olšauskas.

„Mintos“ yra sutelktinio finansavimo platforma, vienijanti investuotojus su paskolų gavėjais, o nebankiniams paskolų davėjams, siekiantiems papildomo finansavimo, siūlanti sutelktinio finansavimo modelį. Prie „Mintos“ platformos jau yra prisijungę tokie nebankiniai paskolų davėjai kaip „Creamfinance“, „MOGO“ ir mažas bei vidutines įmones finansuojantis paskolų davėjas „Capitalia“.

Šiuo metu platformoje yra užsiregistravę daugiau nei 3 500 investuotojų iš 32 pasaulio šalių. Per daugiau nei vienerius metus, investuotojai į platformoje siūlomas paskolas investavo daugiau nei 9 milijonus eurų.

Jungtinio finansavimo platforma „Mintos“ savo veiklą pradėjo vykdyti 2015 m. sausio mėn. „Mintos“ platformą naudojantys investuotojai gali investuoti į paskolas, teikiamas privatiems asmenims, užstatantiems nekilnojamąjį turtą arba transporto priemones, trumpalaikes užstatu neužtikrintas paskolas bei paskolas įmonėms.

Siūlomos paskolos yra teikiamos Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje ir Gruzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.