Kaune euras jau susilygino su litu

Pasakojimai apie staiga pralobusius turčius, kurie lenktyniauja mėgindami išleisti kuo daugiau pinigų, nėra tik lakios žmonių vaizduotės vaisius. Tokių reiškinių apraiškų apstu Kaune, kurio gyventojai taško eurus, lyg šie pinigai būtų litai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 5:58 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 4:25 PM

Antai vienoje elektronikos prekių tinklo parduotuvėje prakutęs kaunietis artėjant Kalėdoms nusipirko turbūt brangiausią 2015-aisiais šalyje parduotą televizorių – už jį nepagailėjo 19 tūkst. eurų.

Savaip išgarsėti pirkdama buitinę techniką nusprendė ir Dainavos vietos bendruomenių taryba (VBT), užsimojusi žūtbūt atsikratyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skirtų pinigų.

Šios tarybos nariai palaimino pirkinį – indaplovę, kuri turėjo atsidurti Gerojo Ganytojo parapijos patalpose. Čia bendruomenės nariai rengia įvairias šventes, susitikimus, susėdę prie kavos ar arbatos puodelio aptaria reikalus. O štai rankomis plauti indus – menkas malonumas.

Išties indaplovė yra geras ir reikalingas prietaisas, reta namų šeimininkė šiais laikais be jo išsiverčia. Kodėl reikėtų atsisakyti patogumų, palengvinančių po vaišių kylančius rūpesčius?

Todėl Dainavos VBT ir nusprendė įsigyti indaplovę, o tam skirti net 1000 eurų. Už tokią pinigų sumą daugybė žmonių (tik ne kauniečių!) perka automobilius ir laukdami geresnių laikų sėkmingai jais naudojasi. Na, ir kas? Juk Kaune jau tapo įprasta imtis daug ką pribloškiančių projektų.

Viskas prasidėjo nuo vadinamojo auksinio tualeto prie Kauno pilies, kuriam miesto valdžia sugebėjo išleisti beveik 150 tūkst. eurų.

Pernai išgarsėjo M. ir K.Petrauskų muzikos muziejus – 900 kvadratinių metrų ploto pastatui atnaujinti prireikė 1,5 mln. eurų ir dar pritrūko beveik milijono.

Įdomu, kuo baigsis Laisvės alėjos rekonstrukcija: negi Kaunas vėl įstengs išgarsėti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.