Lengvatiniai verslo liudijimai aukles skatina dirbti legaliai

Vilniuje įsigaliojus simboliniam euro mokesčiui auklių ir neįgaliųjų bei kitų asmenų slaugytojų verslo liudijimams, nuo Naujųjų juos išsiėmusiųjų skaičius jau beveik pasivijo pernai išsiėmusiųjų skaičių.

Turinti pigesnį verslo liudijimą auklė – kur kas geriau, negu neturinti jokio.<br>123rf nuotr.
Turinti pigesnį verslo liudijimą auklė – kur kas geriau, negu neturinti jokio.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2016, 12:46 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 12:33 AM

Anot Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI), šiemet iki sausio 13-osios Vilniuje jau išduotas 61 verslo liudijimas šiai veiklai. Pernai per visus metus tokių verslo liudijimų Vilniuje išduota 86, visoje Lietuvoje – 327.

„Tai rodo, kad nuolaidos įtakojo tai, kad žmonės bando verslą vykdyti legaliai. Aišku, klausimas yra dėl lengvatinio mokesčio sumos. Bet žmonės, kurie išsiima verslo liudijimus, moka mokesčius ir Sodrai, ir sveikatos draudimui“, – BNS sakė VMI atstovas spaudai Darius Buta.

Pasak jo, 61 išduotas verslo liudijimas leidžia teikti auklių bei slaugos paslaugas tik Vilniaus mieste. Vilniaus savivaldybė tikisi, kad lengvatos šiam verslui iš dalies padės spręsti vietų trūkumo vaikų darželiuose problemą.

VMI sausio 13-osios duomenimis, iš viso Vilniuje šiemet išduota per 3,6 tūkst. verslo liudijimų tiek veiklai Vilniuje, tiek kitose šalies savivaldybėse.

Nuo sausio 1-osios sostinės tarybos sprendimu taip pat per pusę – nuo buvusių 585 iki 293 eurų – sumažintos verslo liudijimų kainos dar 30-čiai veiklų: užsiimantiems žvejybos reikmenų, avalynės, žvakių ir kitų liejinių iš vaško, vaisių, uogų ir daržovių sulčių, valčių, laivelių, plaustų gamyba ir kt.

Liudijimai atpigo ir bedarbiams, daugiavaikėms arba neįgalų vaiką auginančioms šeimoms, moksleiviams ir studentams. Tuo pat metu standartinė verslo liudijimo kaina į lengvatų sąrašą neįtrauktiems padidėjo apie 30-40 eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.