Pūga JAV galėjo padaryti milijardinių nuostolių

Didžiulė pūga, siautėjusi JAV

Pūga „Džonas“ („Jonas“) savaitgalį į rytinę pakrantę atnešė gausų sniegą ir paralyžiavo visuomeninį gyvenimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pūga „Džonas“ („Jonas“) savaitgalį į rytinę pakrantę atnešė gausų sniegą ir paralyžiavo visuomeninį gyvenimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 3:39 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:47 AM

Tai apima žalą pastatams, parduotuvėms, automobiliams ir infrastruktūrai, taip pat kaštus dėl įmonių darbo sutrikdymo, pirmadienį pareiškė perdraudimo įmonė „Aon Benfield“. Tikslią žalą apskaičiuoti esą kol kas sunku.

Panaši sniego audra 1996 metais JAV ekonomikai padarė 4,6 mlrd. dolerių nuostolių. Pastaroji pūga, įmonės duomenimis, gali būti viena iš 15 smarkiausių regione per daugiau kaip 100 metų.

Pūga „Džonas“ („Jonas“) savaitgalį į rytinę pakrantę atnešė gausų sniegą ir paralyžiavo visuomeninį gyvenimą. Žuvo mažiausiai 20 žmonių, dauguma jų – autoavarijose. Daug valstijų paskelbė nepaprastąją padėtį.

250 000 gyventojų Šiaurės Karolinoje ir Naujajame Džersyje buvo likę be elektros energijos. Vien tik sekmadienį ir pirmadienį buvo atšaukta iš viso 5 000 skrydžių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.