Milijardierius V. Putinas: 5 „nekaltos“ detalės apie jo turtus

„Remiantis daugybės buvusių Kremliaus išrinktųjų liudijimais, Vladimiras Putinas valdo neįkainojamus turtus ir gali būti, kad yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių“, – rašo „Independent“ ir  primena, kad būtent tie žmonės davė interviu BBC programai „Panorama“. Žurnalistas Adamas Withnallas išskiria svarbiausius faktus, „kuriuos mes sužinojome“ per šias dienas, prabėgusias po laidos transliacijos.

Kaip spėjama, milijardieriaus Romano Abramovičiaus Rusijos prezidentui dovanota jachta.<br>„Russian Wikileaks“ nuotr.
Kaip spėjama, milijardieriaus Romano Abramovičiaus Rusijos prezidentui dovanota jachta.<br>„Russian Wikileaks“ nuotr.
Gali būti, kad Vladimiras Putinas yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Gali būti, kad Vladimiras Putinas yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Rūmai Juodosios jūros pakrantėje.<br>„Russian Wikileaks“ nuotr.
Rūmai Juodosios jūros pakrantėje.<br>„Russian Wikileaks“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 1:53 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:05 AM

1. „Jis turi 1 mlrd. vertės rūmus“

Sergejus Kolesnikovas laidoje pasakė, kad dirbdamas Kremliuje rinko iš ypač turtingų asmenų pinigus, kurie, nors „aukotojai“ manė, bus skirti sveikatos apsaugai, galų gale nukeliavo „V.Putino rūmų statyboms ant Juodosios jūros pakrantės“, – rašoma straipsnyje.

2. „Neįtikėtinas turtas“

Interviu BBC Adamas Šubinas, JAV Iždo departamento vadovo pavaduotojas, atsisakė komentuoti 2007 metų CŽV ataskaitą, kurioje V.Putino turtas vertinamas 40 mlrd. dolerių, tačiau pasakė, kad šie skaičiai, bylojantys apie Rusijos prezidento turtą, yra gerokai sumažinti.

„Jis neva gauna iš valstybės atlyginimą – apie 110 tūkst. dolerių per metus, – interviu BBC kalbėjo A.Šubinas. – Tai neteisinga jo turto deklaracija, jis per daugelį metų įvaldė praktinius metodus, padedančius nuslėpti tikruosius turtus.“

3. „Milžiniškos dalys naftos versle“

„JAV Iždo departamentas informavo BBC apie tai, kad turi įrodymų apie bendras V.Putino ir verslininko Genadijaus Timčenkos pajamas“, – rašo laikraštis. Autorius vadina G.Timčenką „senu V.Putino pažįstamu, „Gunvor“, kuriai tenka beveik 3 proc. pasaulinės naftos apyvartos, bendraturčiu“.

„Verslininkas tremtyje Maksas Freidzonas interviu BBC sakė, kad 10-ajame dešimtmetyje V.Putinas suteikė jam naftos tiekimo monopoliją į vieną oro uostą mainais už slaptąją dalį jo versle, kuri prilygtų 4 proc.“, – rašoma straipsnyje.

4. „Ir jachta nuo Romano Abramovičiaus“

„Dmitrijus Skarga, buvęs „Sovkomflot“ vadovas, sako, kad kuravo jachtos, kurios vertė – 35 mln. dolerių, perdavimo V.Putinui reikalus“, – rašoma straipsnyje. D.Skargos žodžiais, ši jachta buvo R.Abramovičiaus dovana.

BBC pranešė, kas R.Abramovičiaus advokatai šiuos teiginius pavadino „spekuliacijomis ir gandais“.

5. „Jis korumpuotas“

A.Šubinas, duodamas interviu BBC, pasakė: „Mes matėme, kaip jis, naudodamas valstybinius aktyvus, praturtina savo draugus, sau artimus sąjungininkus ir nustumia į šalį tuos, kurių nelaiko draugais.“

Kremlius šiuos kaltinimus paneigė.

Parengė Eugenija Grižibauskienė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.