Tarpusavio skolinimas populiarėja

Tarpusavio skolinimo platforma „FinBee“ per pirmąjį veiklos pusmetį išdavė 600 tūkstančius eurų paskolų, o pagal sausio mėnesį išduotų paskolų skaičių sako lenktyniaujantys su rinkos pradininku „Savy“.

Į „FinBee“ paskolas investavo virš 1500 investuotojų
Į „FinBee“ paskolas investavo virš 1500 investuotojų
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-12 15:07, atnaujinta 2017-06-08 07:32

Pasaulinę tarpusavio skolinimo rinką apžvelgiančios svetainės p2p-banking.com duomenimis, šių metų sausio mėnesį „FinBee“ investuotojams pasiūlė 285 tūkst. eurų paskolų, beveik 50 proc. daugiau, nei gruodį. Tai yra tik 45 tūkst. eurų mažiau, nei pirmoji veiklą Lietuvoje pradėjusi tarpusavio skolinimo platforma „Savy“.

Iš viso į „FinBee“ paskolas investavo virš 1500 investuotojų. Du trečdaliai jų – lietuviai, o trečdalis – kitų ES šalių piliečiai. Mažiausia paskolos metinė palūkanų norma – 7 proc. Investuojantys į paskolas gali vidutiniškai tikėtis 28 proc. investicijų grąžos. Didžiausia platformoje finansuota paskola siekia 6000 eurų, o mažiausia – 300 eurų.

„Milžinišką dėmesį skiriame rizikos valdymui. Mums pavyko pasiekti, kad iki šiol praktiškai nėra ilgiau nei 15 dienų vėluojančių paskolų. Tai suteikia konkurencinį pranašumą, kuris tarp investuotojų sklinda iš lūpų į lūpas“, – sako prekės ženklą „FinBee“ valdančios bendrovės „Finansų bitė“ vadovas Laimonas Noreika.

Tarpusavio skolinimas (angl. p2p lending) yra pasaulyje sparčiai populiarėjantis skolinimo ir investavimo būdas, kuomet skolintojai ir besiskolinantys yra fiziniai asmenys, o tarpusavio skolinimo platforma yra tik tarpininkė tarp jų. Visas pelnas už suteiktas paskolas tenka paskolą suteikusiam asmeniui, o platforma uždirba iš komisinių mokesčių, taikomų besiskolinantiems.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.