Kiek triušių slypi liemenės užantyje?

Su dalgiu pasisukiojęs bankų ir kredito unijų pievoje, konvertavęs litus į eurus Lietuvos bankas pagaliau atsigręžė į eilinius žmones.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Feb 24, 2016, 5:51 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 8:11 PM

Laukiame nesulaukiame, kada bus nustatyti mažesni įkainiai už pagrindines komercinių bankų paslaugas, apie kurias pernai taip gražiai suokė antrą kadenciją šalies finansų sistemą besirengiantis tvarkyti V.Vasiliauskas.

Aišku, prabudo ir praregėjo vėlokai – bankininkams klientai suspėjo sunešti ne vieną ir ne dešimt milijonų.

Užtat dabar centrinio banko vadovas gali teisintis: padariau viską, bet štai parlamentarai nesiverčia per galvą, kad žmonėms palengvintų gyvenimą.

Pasirodo, tiktai V.Vasiliauskui turime būti dėkingi, kad saugo mus nuo mūsų pačių ir neleidžia praskolinti daugiau kaip 40 procentų pajamų.

Tik daug uždirbantys neišmanėliai burba, kad jiems pinigų pragyventi – per akis, o trečio, penkto ar dešimto būsto už paskolas nusipirkti negali.

Lietuvos bankui gražiai atrodantis kurpalis vienodas visiems – ir milijonieriams, ir skaičiuojantiems centus iki atlyginimo ar pašalpos dienos.

Dabar – dar gražiau: pasirodo, paskolas paėmusiems klientams komerciniai bankai už tai dar turi ir primokėti, kai palūkanų norma tapo neigiama.

Dzin, kad tokia tvarka ir Civiliniam kodeksui prieštarauja, ir galėtų atrišti rankas bankininkams lupti mokesčius už indėlių saugojimą.

Bala nematė, jeigu teismai nuspręs kitaip. O kol tai įvyks, Seimas jau tikriausiai bus palaiminęs Lietuvos banko valdybos pirmininko antrąją kadenciją, todėl liks tik skėstelėti rankomis: norėjome kaip geriau, bet štai sistema neleidžia.

V.Vasiliausko kandidatūros (o kitos, regis, niekas nemato net už horizonto) svarstymas vyks ne šiandien ir ne rytoj.

Tad iki tol galime tik įsitempę laukti, kokių dar triukų parodys liemenėmis mėgstantis pasipuošti vyriausiasis finansų sistemos burtininkas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.