Sukčiai dangstosi „Sodra“ – suokia apie sutaupytas išmokas

Sukčiai sugalvojo naują būdą, kuriuo bandoma piktnaudžiauti „Sodros“ klientų pasitikėjimu. Panevėžyje pasitaikė keletas atvejų, kai žmonės gauna neva „Sodros“ darbuotojų siųstus laiškus apie dėl kompiuterinės klaidos susidariusią socialinę išmoką už praėjusius kelerius metus, kurią atgauti esą galima susimokėjus tam tikrą mokestį.

Laiškais gyventojai informuojami apie jiems neva priklausančias „Sodros“ išmokas – 517,50 eurų, kuriuos per 2 savaites galima gauti sumokėjus 30 eurų.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Laiškais gyventojai informuojami apie jiems neva priklausančias „Sodros“ išmokas – 517,50 eurų, kuriuos per 2 savaites galima gauti sumokėjus 30 eurų.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2016, 4:02 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 8:16 AM

Laiškais gyventojai informuojami apie jiems neva priklausančias išmokas – 517,50 eurų, kuriuos per 2 savaites galima gauti sumokėjus 30 eurų, padengiančius registracijos mokestį, pašto išlaidas ir net teisininko, „atlikusio savo darbą, kad jus pasiektų jūsų pinigai“ užmokestį.

Kol kas tokių atvejų kituose miestuose ar regionuose nepasitaikė, tačiau tokių ar panašių laiškų sulaukusius gyventojus raginame būti atidžius ir kritiškus.

Pabrėžiame, kad „Sodra“ niekada neprašo susimokėti mokesčių už būsimas išmokas, o pranešdami apie jas mes visada pateikiame tikslią informaciją, kokia tai išmoka, kodėl ji susidarė. Visi pranešimai būna pasirašyti ir antspauduoti, su oficialiais institucijos rekvizitais.

„Sodra“ ragina savo klientus nepasitikėti sukčiais ir pastebėjus įtartiną informaciją ją pasitikrinti bei nedelsiant pranešti policijai.

Visus duomenis apie Jums priklausančias išmokas ar susidariusius įsiskolinimus galite sužinoti Elektroninėje gyventojų aptarnavimo sistemoje (EGAS), pasiekiamoje iš svetainės https://www.sodra.lt, turint kliento identifikacijos kodą – paskambinus „Sodros“ informacijos telefonu 1883 arba (8 5) 250 0883 bei apsilankius bet kuriame klientų aptarnavimo padalinyje, kurių sąrašą rasite čia – https://sodra.lt/lt/teritoriniai-skyriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?