Lietuvė Kovo 11-ąją apsipirko Lenkijoje: „Tai buvo tragedija“

„Kai apsipirkome, prie mūsų vežimėlio, kol išsikrovėme, laukė eilė. Prie mėsos skyriaus teko stovėti apie valandą, vienoje parduotuvėje praleidome apie 4 valandas“, – pasakojo vilnietė Dalia. „Tai buvo tragedija, bet dar važiuosiu“, – sakė ji.

Kovo 11-ąją daug lietuvių plūdo į Lenkiją apsipirkti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kovo 11-ąją daug lietuvių plūdo į Lenkiją apsipirkti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kovo 11-ąją daug lietuvių plūdo į Lenkiją apsipirkti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kovo 11-ąją daug lietuvių plūdo į Lenkiją apsipirkti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aida Murauskaitė

Mar 12, 2016, 12:44 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:00 PM

Ji, kaip ir nemažai kitų lietuvių, Kovo 11-ąją praleido ne šventiniuose renginiuose, o Suvalkuose apsipirkdama. Tačiau jautėsi lyg Lietuvoje, mat aplink kone visi žmonės kalbėjo lietuviškai, parduotuvių aikštelėse stovėjo automobiliai beveik be išimties visi lietuviškais numeriais.

Į „Tesco“ aikštelę lietuvių šeima įvažiavo dar prieš 8 val. Teko kiek pakovoti dėl prekių vežimėlių ir krepšelių, o vėliau brautis pro lentynas ir stovėti eilėse prie sveriamų produktų.

„Tikrai nesitikėjau, kad bus tiek iš Lietuvos atvažiavusių. Maniau, kad kitą savaitgalį, prieš Velykas, visi važiuos. Tad prieš kelionę buvome tikri, kad grūsties nebus, bet vos prasibrovėme prie lentynų“, – pasakojo Dalia.

Ji su vyru važiavo apsipirkti ne tik savo šeimai, bet ir pirkinių savo mamai, dar vienai giminaitei, sąraše buvo ir kaimynės paprašytos buitinės chemijos prekės.

Vien „Tesco“ parduotuvėje visiems pirkiniams vilniečiai išleido 970 zlotų (apie 225 eurus), tačiau Dalia tikra, kad už tokius pinigus tiek produktų ji nebūtų nusipirkusi Vilniuje.

„Mamos prekės kainavo apie 30 eurų, tačiau už tai ji gavo tris pilnus krepšius produktų. Lietuvoje tikrai tiek nenusipirktum“, – įsitikinusi moteris.

Dalia pasakojo, kad lietuvių antplūdis apstulbino ne tik ją, bet ir vietos gyventojus.

„Viena lenkė parduotuvėje manęs paklausė, kodėl tiek daug perkame. Ji matė, kaip pardavėjos kelis kartus prašiau po tris kilogramus vištų sparnelių. Sakau jai, kad Lenkijoje daug pigiau. Ji nustebo: „O tai pas jus nebūna akcijų?“ Atsakiau, kad būna, bet net nuolaidos nesumažina tiek kainų“, – pasakojo Dalia.

Nusipirktą mėsą šeima krovė į kibirus, o paskui dėjo į bagažinę. Į Lietuvą jie išsivežė du pilnus kibirus. Taip pat nusipirko daug pieno produktų, ypač jogurto, miltų, kurių kilogramas atsiėjo mažiau nei 30 euro centų.

Dar kelis šimtus zlotų lietuviai išleido parduotuvėje „Kaufland“ pirkdami konservuotus agurkus, burokėlius, paprikas, taip pat varškės sūrelių, Seinuose užsuko ir į parduotuvę „Biedronka“ – ten paliko dar apie 150 zlotų (35 eurus).

Moteris dar Lietuvoje prisipylė degalų už 20 eurų šiai kelionei.

„Tai buvo antras kartas, kai apsipirkome Lenkijoje. Bet ir ne paskutinis“, – tvirtai sakė Dalia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.