V. Plunksnis: neigiamų palūkanų aplinkoje dera investuoti

Visų centrinių bankų, tarp jų

ECB praeitą savaitę nusprendė bankų ECB laikomiems indėliams taikyti neigiamas 0,4 proc. palūkanas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
ECB praeitą savaitę nusprendė bankų ECB laikomiems indėliams taikyti neigiamas 0,4 proc. palūkanas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-15 07:46, atnaujinta 2017-06-01 17:27

„Kitų saugių alternatyvų indėliams šiandien kaip ir nėra, nes ir įmonių trumpojo termino obligacijos taip pat yra su neigiamomis palūkanomis. Todėl optimalus sprendimas lieka kažkur investuoti, o tam tenka įmonėms priimti didesnę riziką. Kita vertus, kai viskas pasisuks į priešingą pusę, ims kilti palūkanos, visada yra gerai turėti likvidžių lėšų investicijoms“, – sako V.Plunksnis.

ECB praeitą savaitę nusprendus bankų ECB laikomiems indėliams taikyti neigiamas 0,4 proc. palūkanas ir pradėjus svarstyti, kad taip pat gali pasielgti ir didieji komerciniai bankai, Lietuvos pramonininkų konfederacijos Projektų departamento direktorius Sigitas Besagirskas sako nelabai tikintis tuo, kad visi bankai imtų ir apmokestintų indėlių palūkanas verslui, o jei tai padarytų, pavyzdžiui, didieji skandinavų bankai, atsirastų galimybė naujų klientų prisitraukti mažesniems šalies bankams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.