VMI nepokštauja – laikas patikrinti savo sąskaitas

„Tai – ne pokštas“, – patikino Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI). Ji išplatino žinią, kad balandžio 1-ąją per 19 tūkst. Lietuvos gyventojų privers nusišypsoti ne melagystės, bet papildytos banko sąskaitos. VMI penktadienį perves pirmuosius 2,2 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio permokos.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 9:55 AM, atnaujinta May 30, 2017, 10:11 PM

„Kaip ir kasmet, grąžintų permokų pirmieji sulaukė tie gyventojai, kurie deklaraciją pateikė elektroniniu būdu ir ją užpildė be klaidų, o jų pateikti duomenys sutampa su VMI turimais duomenimis, – sakė VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

Jos teigimu, nuo šios dienos pavedimus į gyventojų sąskaitas VMI atliks kiekvieną darbo dieną, atsižvelgdama į savivaldybių biudžetų pajamas.

VMI pažymi, jog deklaruota permoka nebus grąžinta, jei gyventojas mokesčių administratoriaus nurodymu nėra patikslinęs anksčiau pateiktos pajamų deklaracijos ar nepateikęs nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijos.

Tokiems mokesčių mokėtojams VMI permokas grąžins tik jiems patikslinus ankstesnių metų deklaracijas ir įvykdžius visus anksčiau gautus Mokesčių inspekcijos nurodymus.

Kitaip tariant permokos bus grąžinamos tik tiems mokesčių mokėtojams, kurie savo pareigas įvykdo atsakingai: neturi skolų ir už ankstesnius laikotarpius, yra pateikę visas deklaracijas. Susirūpinti turėtų tie, kurie turi pradelstų mokestinių prievolių: t.y., nėra pateikę ar patikslinę ankstesnių laikotarpių privalomų deklaracijų.

Deklaracijas pateikti gyventojai turi iki gegužės 2 d. Pažymėtina, jog VMI vis dar sulaukia patikslintų duomenų iš trečiųjų šaltinių, todėl deklaracijas jau pateikę gyventojai, turėtų pasitikrinti ar jų preliminariosios deklaracijos nėra atnaujintos, o pastebėję atnaujinimus, pateikti patikslintą deklaraciją. Tą jie gali padaryti paprastai – prisijungę prie Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.