Paaiškino, kokį pavojų kelia bitkoinai

Šiandien Vilniuje prasidėjo tarptautinė bitkoinų konferencija „The Bitcoin Conference 2016“. Jos metu susitiko šios srities ekspertai, verslo bei valdžios atstovai, investuotojai, startuoliai ir klausytojai, atvykę iš viso pasaulio.

Viceministro teigimu, bitkoinai kelia tam tikrus pavojus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Viceministro teigimu, bitkoinai kelia tam tikrus pavojus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Finansų viceministras Algimantas Rimkūnas teigia, kad svarbūs ne tik bitkoinai, bet ir visi plačiau naudojami technologiniai sprendimai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Finansų viceministras Algimantas Rimkūnas teigia, kad svarbūs ne tik bitkoinai, bet ir visi plačiau naudojami technologiniai sprendimai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Rancaitė

Apr 8, 2016, 4:24 PM, atnaujinta May 30, 2017, 12:53 AM

Finansų viceministras Algimantas Rimkūnas teigia, kad svarbūs ne tik bitkoinai, bet ir visi plačiau naudojami technologiniai sprendimai.

„Yra svarbios technologijos, kurios yra naudojamos bitkoinų srityje. Jas galima pritaikyti transakcijų ir finansų rinkose. Dabar bitkoinai, kaip virtuali valiuta, cirkuliuoja sąlyginai nedidelėje erdvėje, tarp privačių vartotojų“, – sakė A.Rimkūnas.

Be to, jo teigimu, bitkoinai kelia tam tikrus pavojus.

„Dabar šios valiutos cirkuliacija pasaulyje nėra reglamentuojama ir reguliuojama, o tai kelia tam tikrą pavojų. Po teroristinių atakų bitkoinai įtraukti į rizikos veiksnių sritį, jais gali naudotis teroristai ar asmenys, plaunantys pinigus“, – teigė viceministras.

Europos Komisija (EK) galvoja, kaip reglamentuoti bitkoinus.

„Į bitkoinus mes pirmiausiai žiūrime per rizikos prizmę. Įdomesnės yra technologijos, naudojamos transakcijoms, jas jau dabar bandoma taikyti plačiosiose rinkose ir noriu pabrėžti tą pozityviąją pusę – mes palaikome tolimesnius tyrinėjimus informacinių technologijų srityje, kurie gali būti revoliucinio pobūdžio“, – teigė A. Rimkūnas.

Centriniai bankai ateityje gali prarasti savo reikšmę

Konferencijos metu pranešėjai teigė, kad bitkoinų atsiradimas demonstruoja, kad pinigų išleidimas nėra susijęs su centrinių bankų veikla.

„Ateityje jie gali pasidaryti nebereikalingi, o moderniosios technologijos, kurios bus įdiegtos komerciniuose bankuose, pakeis jų prigimtį. Ko gero ateityje nebus reikalo vaikščioti į bankų skyrius, viską galima bus daryti iš įrenginių“, – sakė viceministras.

Jo teigimu, bitkoinai turi potencialiai tamsią pusę, bet technologijos, kurios naudojamos, labai progresyvios. Bet norint jas išvystyti iki galo reikia nemažai padirbėti.  

„Decentralizuota transakcijų sistema ir toliau bus vystoma, plečiamos jos taikymo ratas, sritys ir tai nebūtinai apsiribos finansų rinkomis, gali būti universalesni dalykai“, – pabrėžė A.Rimkūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.