Nemalonus banko siurprizas klientams – didinami įkainiai

SEB bankas informuoja, kad nuo šių metų birželio 13 dienos keičiami kai kurių banko paslaugų įkainiai privatiems ir verslo klientams.

Pinigų išgryninimas iš kitų bankomatų kainuos 3 eurus.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Pinigų išgryninimas iš kitų bankomatų kainuos 3 eurus.<br>R.Jurgaičio nuotr.
SEB bankas informuoja, kad nuo šių metų birželio 13 dienos keičiami kai kurių banko paslaugų įkainiai privatiems ir verslo klientams.<br>M.Astrausko nuotr.
SEB bankas informuoja, kad nuo šių metų birželio 13 dienos keičiami kai kurių banko paslaugų įkainiai privatiems ir verslo klientams.<br>M.Astrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Rancaitė

Apr 12, 2016, 12:47 PM, atnaujinta May 29, 2017, 11:49 AM

Keisis grynųjų pinigų operacijų banko skyriuose įkainiai – pervedimų į savo sąskaitą arba į kito gavėjo SEB banko sąskaitą grynaisiais pinigais, grynųjų pinigų išmokėjimo iš banko sąskaitos paslaugos, valiutos pirkimo ir pardavimo operacijų.

Grynųjų pinigų pervedimas į kito asmens sąskaitą eurais pabrangs nuo 2,32 euro iki 3 eurų bei 0,3 proc. nuo sumos. Pervedant pinigus į kito asmens sąskaitą, kuomet vedama suma banknotais ir centais, tiesiog nuo 2,32 euro pabrangs iki 3 eurų.

Grynųjų pinigų pervedimas užpildžius įmokų ir mokesčių blanką taip pat nuo 2,32 euro pabrangs iki 3 eurų.

Išsiimant grynuosius pinigus ir toliau teks mokėti 0,8 proc. sumos, tačiau minimali suma bus 1,5 euro – 5 centais brangiau.

Mokestis už valiutos pirkimo ar pardavimo operaciją kainuos 1,5 euro, seniau ši operacija klientui kainavo 0,87 euro.

Beje, daugiau negu trigubai pabrangs sąskaitos atidarymas ne rezidentams, nuo 28,96 euro iki 100 eurų.

Pinigų išgryninimas iš kitų bankomatų kainuos 3 eurus.

Lėšų patikrinimas užsienio bankuose kainuos 0,3 euro.

Nuo šių metų spalio 3 dienos keisis atnaujintų debeto kortelių atsiėmimo sąlygos privatiems klientams. Atnaujintos kortelės paštu ir toliau bus siunčiamos nemokamai, o atsiimti kortelę banko skyriuje kainuos du eurus.

SEB atstovas: „Didėja veiklos sąnaudos“

SEB banko Verslo plėtros departamento direktorius Linas Januševičius teigia, kad  bankas, peržvelgdamas paslaugų teikimo sąnaudas, periodiškai peržiūri savo kainodarą.   

„Bankas įkainius keičia, pirmiausia, dėl padidėjusių veiklos sąnaudų. Bankas patiria vis didesnes sąnaudas dėl jau kurį laiką besitęsiančios neigiamų palūkanų aplinkos, naujų mokesčių priežiūros institucijoms, atsirandančių naujų įmokų į specialų bankų pertvarkymo fondą, taip pat būtinų nuolatinių investicijų į informacines sistemas“, – sakė L.Januševičius.

Jo teigimu, taip pat didėja banko sąnaudos, skiriamos grynųjų pinigų inkasavimui, bankomatų tinklo atnaujinimui ir plėtrai.

„Bankas ir toliau skatina klientus aktyviai naudotis patogiais ir saugiais savitarnos kanalais, visų pirma, elektroninėmis banko paslaugomis, kurios išlieka pigia alternatyva“, – teigė SEB atstovas.

Pasak jo, vis daugiau klientų naudojasi savitarna ir vis mažiau jų užsuka į banko skyrius dėl kasdienių banko paslaugų, todėl keičiasi banko paslaugų poreikis ir darbuotojų darbo pobūdis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.