Tūkstančius praradęs „Žasas“ Choras: „Saugokitės šio apgaviko“

„Žasas“ Linas Zareckas-Choras užkibo ant nesąžiningo turizmo rengėjo meškerės. Jo vadovaujama renginių organizavimo agentūra sumokėjo 7500 eurų Ispanijoje gyvenančiam lietuviui Raimundui Michnevičiui, kuris prisistato kaip kelionių organizatorius. Vos gavęs pinigus šis vyras pradingo.

„Pareikalavau grąžinti pinigus, kreipėmės į Ispanijos policiją, Lietuvos valstybinį turizmo departamentą, kreipsimės ir į Lietuvos policiją“, – sakė L.Zareckas.<br>V.Balkūno nuotr.
„Pareikalavau grąžinti pinigus, kreipėmės į Ispanijos policiją, Lietuvos valstybinį turizmo departamentą, kreipsimės ir į Lietuvos policiją“, – sakė L.Zareckas.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Michnevičius anksčiau dirbo Lietuvos turizmo informacijos centre Barselonoje ir ispanams pristatydavo Lietuvą.
R.Michnevičius anksčiau dirbo Lietuvos turizmo informacijos centre Barselonoje ir ispanams pristatydavo Lietuvą.
Daugiau nuotraukų (2)

Aida Murauskaitė

Apr 22, 2016, 12:09 PM, atnaujinta May 28, 2017, 1:18 AM

„Noriu, kad dar kas nors nenudegtų nuo nesąžiningo žmogaus Raimundo Michnevičiaus, kuris skelbiasi esantis kelionių organizatorius“, – lrytas.lt sakė Choras.

L.Zarecko renginių organizavimo agentūra „Made my day“ į ilgus metus Ispanijos Barselonos mieste gyvenantį R.Michnevičių kreipėsi prašydama patarpininkauti dėl laivo nuomos Barselonoje.

Laivo L.Zareckas ieškojo vienam užsakovų renginiui šiame Ispanijos mieste.

Įtarimų, kad kas nors galėtų klostytis ne taip, nekilo. Juolab R.Michnevičius gerai žinomas turizmo pasaulyje – kadaise jis buvo Lietuvos turizmo informacijos centro Barselonoje vadovas, vadovavo Ispanijos lietuvių bendruomenei.

„Noriu, kad žmonės pamatytų, jog yra ir kita šio žmogaus pusė“, – įspėjo L.Zareckas-Choras.

Pastaruoju metu R.Michnevičius skelbėsi lydintis grupes po Ispaniją, Karibų salas, Centrinę ir Lotynų Ameriką. Interneto svetainėje www.centrineamerika.lt kontaktų skiltyje buvo nurodoma uždaroji akcinė bendrovė „Centrinė Amerika“. Tačiau Lietuvos valstybinis departamentas nėra registravęs nei šios įmonės, nei paties R.Michnevičiaus kaip kelionių organizatoriaus.

„R.Michnevičius surado mums laivų nuomos įmonę, tarpininkavo, išrašė sąskaitą“, – pasakojo L.Zareckas.

Įtarimų nekilo netgi tuomet, kai balandžio 7 dieną jis su klientais nuvyko į Barseloną. Renginys laive įvyko.

Po savaitės ten pat buvo numatytas dar vienas renginys. Tačiau L.Zareckas sulaukė laivo šeimininko skambučio: ispanas klausė, ar lietuvis pažįstantis R.Michnevičių, ir pasakė, kad už paslaugas nebuvo atsiskaityta. Toks skambutis pribloškė L.Zarecką: „Taip išeina, kad gavęs mūsų pavedimą jis pradingo. Ir iš mūsų radarų, ir iš Ispanijos laivų nuomos įmonės radarų“, – pasakojo L.Zareckas-Choras.

„Made my day“ atsiskaitė su laivų nuomos bendrove ir puolė ieškoti juos apgavusio lietuvio. Tačiau šis neskubėjo atsiliepti nei telefonu, nei elektroniniu paštu, nei per „Facebook“.

„Pareikalavau grąžinti pinigus, kreipėmės į Ispanijos policiją, Lietuvos valstybinį turizmo departamentą, kreipsimės ir į Lietuvos policiją, taip pat Valstybinę mokesčių inspekciją“, – sakė L.Zareckas.

Po kelių dienų verslininkas sulaukė R.Michnevičiaus atsakymo.

Kaip pasakojo L.Zareckas, balandžio 15-ąją jis žadėjo kitą savaitę grąžinti pinigus ir piktinosi iš Lietuvos atskriejusiu reikalavimu.

Balandžio 20-ąją R.Michnevičius jau buvo santūresnis ir apgailestavo: „Labas, Linai, visų pirma, prašau, kad atleistum dėl to, kas nutiko. (...) Visiems kartais nutinka negerų dalykų, aš tikrai noriu šį reikalą užbaigti kaip galima greičiau ir tai padarysiu per ateinančias dienas.“ 

Dar po dienos L.Zareckas sulaukė laiško, kuriame R.Michnevičius prašė duoti dvi savaites pinigams grąžinti ir darsyk atsiprašo, anot jo, dėl klaidų.

„Elektroniniu paštu jis parašė, kad gailisi, atsiprašo, kad grąžins pinigus. Jau kelis kartus žadėjo grąžinti. Tačiau man tai primena ne verslo santykius, o aferisto atgailą. Neketinu nutraukti veiksmų, kurių jau ėmiausi“, – griežtai kalbėjo L.Zareckas.

Lrytas.lt pamėgino susisiekti su R.Michnevičiumi, tačiau šis į telefono skambučius neatsiliepė.

Valstybinis turizmo departamentas (VTD), į kurį kreipėsi L.Zareckas, ketvirtadienį įspėjo dėl nepatikimo kelionių organizatoriaus R.Michnevičiaus. VTD duomenimis, R.Michnevičiaus siūlo turistines keliones socialiniame tinkle „Facebook“ ir interneto svetainėje www.centrineamerika.lt.

Pastarojoje svetainėje kontaktams nurodyta įmonė „Centrinė Amerika“ juridiškai neegzistuoja, t.y., tokia įmonė neregistruota Juridinių asmenų registre. Siūlant keliones nepateikiama informacija, kad šių kelionių organizatorius būtų kitas juridinis ar fizinis asmuo.

VTD atkreipia turistų dėmesį, kad interneto svetainėje www.centrineamerika.lt nurodyta įmonė ir R.Michnevičius nėra registruotas kaip kelionių organizatorius Lietuvoje, todėl tokia veikla yra neteisėta. Vykdydamas organizuotų kelionių pardavimo veiklą iš Ispanijos ir organizuodamas Lietuvos gyventojų turistines keliones, jis turėtų registruotis VTD kaip užsienio kelionių organizatorius, teikiantis turizmo paslaugas Lietuvoje, tačiau to nėra padaręs.

VTD taip pat atkreipia dėmesį, jog jau yra gavęs nusiskundimų iš turistų dėl šio asmens veiklos ir patirtų finansinių nuostolių.

R.Michnevičius iki 2012 m. dirbo Lietuvos turizmo informacijos centre Barselonoje. VTD atsiriboja nuo bet kokių ryšių su minėtu asmeniu.

„VTD turistams nerekomenduoja vykti į šio asmens siūlomas organizuotas turistines keliones ir atkreipia dėmesį, jog renkantis kelionių organizatorių reikia būti itin atidiems, o kilus klausimams ar abejonėmis – konsultuotis su VTD specialistais“, – sako VTD Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.