Kaip su tridieniu boikotu grumsis prekybininkai?

Prasidėjusi akcija, raginanti tris dienas neiti į prekybos centrus, kelia aistras feisbuke. Prekybininkai kol kas stebi, ar šios trys dienos apkarpys pardavimus. Be to, kai kurie iš jų išsyk po tų trijų dienų skelbs didžiules nuolaidas. Tiesa, prekybininkai tikina, kad jų akcija planuota iš anksto, o ne paskatinta boikoto prekybos centrams.

Tridienis prekybos centrų boikotas prasidėjo.<br>V.Balkūno nuotr.
Tridienis prekybos centrų boikotas prasidėjo.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2016, 10:44 AM, atnaujinta May 26, 2017, 1:58 AM

Gegužės 14 dieną, iškart po tridienio boikoto akcijos, „Maxima“ skelbia nuolaidų maratoną. Kaip tikino šio tinklo atstovė Renata Saulytė, tinklo akcija niekaip nesusijusi su raginimu tris dienas nepirkti iš pardavėjų.

„Maxima“ prekybos tinkle akcijos rengiamos, atsižvelgus į sezoniškumą, periodiškumą ir konkurencinę aplinką. Planuojant akcijas sudaromi metiniai akcijų planai, kuriais ir vadovaujamasi. MAXIMA prekybos tinkle gegužės 14 d. vyksianti akcija „Tokios nuolaidos“ yra sezoninė, planuota akcija. Jai atsakingai rengtis pradėta prieš kelis mėnesius“, – aiškino R.Saulytė.

Akcijos metu „Maxima“ klientams pasiūlys iki 40 proc. siekiančias nuolaidas būtiniausioms ne maisto prekėms ar šių prekių grupėms, nuolaidas taikys ir atskiriems maisto produktams.

„Tikimės, kad mūsų klientams tai bus naudingi pasiūlymai, suteiksiantys galimybę mėgstamas prekes įsigyti gerokai pigiau ir taip sutaupyti.

Pabrėžiame, kad „Maxima“ prekybos tinkle akcijos visuomet yra kruopščiai planuojamos, joms rengtis pradedama gerokai iš anksto. Visose tinklo parduotuvėse gegužės 14 d. vyksianti akcija „Tokios nuolaidos“ nėra išimtis“, – sakė R.Saulytė.

Prekybos tinklas „Iki“ patikino, kad šią savaitę nesiims jokių specialių priemonių pritraukti pirkėjus. Tiesa, nuolaidų tinkle nestinga.

„Gerbiame visų piliečių nuomonę ir apsisprendimą. Kiekvienas turi teisę savarankiškai nuspręsti dalyvauti ar ne šioje akcijoje. Mes savo ruožtu, kaip ir kasdien, taip ir šias tris dienas lauksime savo pirkėjų ir sieksime jiems pasiūlyti geriausią šviežių bei kokybiškų produktų pasirinkimą už prieinamą kainą.

Šią savaitę nedarome jokių papildomų ar išskirtinių akcijų. Akcijų aktyvumas yra toks pat kaip kiekvieną savaitę. Išleidome kaip visada du savaitinius leidinius, kuriuose pirkėjai gali rasti daugiau nei 1000 prekių su nuolaida“, – aiškino „Iki“ atstovė Berta Čaikauskaitė.

Popietę „Maxima“ atstovė R.Saulytė: „Gerbiame tiek prie akcijos prisidėjusių, tiek prie jos neprisidėjusių žmonių laisvą apsisprendimą ir teisę tokiu būdu reikšti savo pilietinę poziciją, todėl susilaikome nuo bet kokio pobūdžio šios akcijos vertinimų ar apibendrinimų.

Remdamiesi tik objektyviais duomenimis, kurie, pabrėžiame, yra labai preliminarūs, išties pastebime šiokį tokį klientų srauto parduotuvėse persiskirstymą. Į kai kurias Maxima parduotuves šiandien pirmoje dienos pusėje užsuko mažiau žmonių, kitose gi priešingai klientų srautas neženkliai išaugo ar išliko stabilus. Tačiau dar neturime visos dienos duomenų.

Galbūt dalis klientų į parduotuves apsipirkti užsuks vakarop. Pirmoje dienos pusėje bendras nupirktas produktų kiekis taip pat išliko labai panašus, svyravo tik atskirų produktų pardavimai. Tačiau tai įprastas kasdienis reiškinys, labiausiai įtakojamas orų ar specialių pasiūlymų – tądien teikiamų nuolaidų, akcijų. Vis tik didžiojoje dalyje savo tinklo parduotuvių ženklesnių pokyčių nepastebėjome. Tad įvardinti priežastis, kurios galėjo paveikti klientų srautų kai kuriose parduotuvėse persiskirstymą ar tam tikrų atskirų produktų pardavimų svyravimą kol kas yra sudėtinga“.

R.Saulytei antrino ir „Iki“ atstovė B.Čaikauskaitė: „Pirminiais iš mūsų parduotuvių gautais duomenimis pirkėjų skaičius parduotuvėse nėra sumažėjęs. Vertinti pirkėjų srautų pokyčius pirmai akcijos dienai vos įpusėjus yra sudėtinga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.