Ragina į Nidą plaukti laivais, bet ji tam nepasirengusi

Įvažiavimo mokestį nuo Joninių

Nidos keleivinį uostą tvarkyti pradėta balandžio viduryje.<br>lrytas.lt nuotr.
Nidos keleivinį uostą tvarkyti pradėta balandžio viduryje.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-12 08:46, atnaujinta 2017-05-25 21:57

Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas teigia, kad Nidos keleivinį uostą tvarkyti pradėta balandžio viduryje. Akvatorijos valymo ir grunto tvarkymo darbų konkursą laimėjo bendrovė „Datavla“, ji už 90,4 tūkst. eurų išvalė apie 35 tūkst. kubinių metrų dumblo. Vėliau savivaldybė nutarė uoste pastatyti naujas pontonines prieplaukas, švartavimosi vietų skaičių padidinti beveik dvigubai – nuo 60 iki 120. Laivybos sezonas įsibėgėjo, tačiau nauji pontonai uoste ne tik nepradėti statyti, bet dar neaišku, ar apskritai pavyks juos išnuomoti ir įrengti, mat konkursą rengiamasi skelbti tik gegužės pabaigoje.

„Laivybos sezonas mūsų šalyje ir taip trumpas, todėl apmaudu, kad jam prasidėjus uostas dar nėra parengtas. Nidoje vasarą laivus įpratę švartuoti laivų savininkai nusivylę ir pikti, nes neturi kur laikyti laivų. Kai kurie laikinai prisišvartavo Šilutės uoste, kiti – atnaujintame Smiltynės jachtų klube ar Klaipėdos Pilies uoste, tačiau čia visi norintieji netelpa. Valdžios sprendimas uostą tvarkyti sezono metu nemaloniai visus stebina“, – sako skirtingų profilių laivų priežiūros įmones Baltijos šalyse vienijančios bendrovės „Garant Group“ komercijos direktorius Sergejus Pigarevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.