„Sodros“ įmokų lubos nuties investuotojams tiltą į Lietuvą?

Anot jo, „Sodros“ lubos būtų sisteminis sprendimas.

Nuo socialinių įmokų dydžio priklausys, kokios pensijos gali tikėtis žmogus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Nuo socialinių įmokų dydžio priklausys, kokios pensijos gali tikėtis žmogus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 9:41 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:21 AM

„Manau, kad „Sodros“ lubų „įvedimas“ būtų pirmas žingsnis siekiant prikalbinti užsienio verslininkus investuoti Lietuvoje. Jie sukurtų aukštos kvalifikacijos darbo vietų.

Lietuva pasirodytų pasauliui kaip aukštos kvalifikacijos darbui patraukli šalis ir tokiu atveju galėtume tikėtis, kad investuotojai sukurs daugiau geresnės kokybės darbo vietų. Manome, kad tai skatins ir mažėti nedarbą“, – interviu LRT radijui sakė premjeras.

Anot jo, „Sodros“ lubos būtų sisteminis sprendimas.

„Manau, kad tai leistų užtikrinti pensijų įstatymo ir socialinio draudimo įstatymo derėjimą, motyvuotų dirbti legaliai ir mokėti socialinio draudimo įmokas. Nuo jų dydžio priklausys, kokios pensijos gali tikėtis žmogus. Be to, darbo jėgos apmokestinimas mažėtų“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Praėjusią savaitę premjeras su Seimo frakcijų vadovais nutarė įvesti „Sodros“ įmokų lubas, tačiau pradžioje jas siūloma taikyti darbuotojams, uždirbantiems 10 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) dydžio atlyginimą. Vėliau ši riba būtų mažinama iki 5 VDU.

Jei „Sodros“ lubos būtų pradėtos taikyti jau dabar, jos būtų 7569 eurai. Tokį ir didesnį atlyginimą šiemet gauna daugiau nei 3 tūkst. žmonių.

Skaičiuojama, kad tokiu atveju „Sodra“ negautų apie 40 mln. eurų. Šiuo metu „Sodros“ įmokų dydis nėra apribotas, ribojamos tik „Sodros“ išmokos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.